"Вучела и Толе су разумни људи! Волио бих да сједну, попију кафу!"

Тренер Партизана, Саво Милошевић, рекао је да су његови фудбалери свесни ситуације и да "нема назад".

Фудбал 30.04.2019 | 18:00
"Вучела и Толе су разумни људи! Волио бих да сједну, попију кафу!"
Он је истакао да треба да се победе четири преостале утакмице у првенству, прво сутра Младост из Лучана.

"Више нема назад, нема калкулација, ситуација је веома јасна. Неопходне су нам четири победе. Знамо да са наредним ривалима можемо да изађемо на крај. Играчи су свесни ситуације у којој се налазимо. Најбитније је да зависимо сами од себе. Примарни циљ је да после сваке утакмице зависимо сами од себе до краја првенства", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Партизан ће дочекати Младост у четвртом колу плеј-офа Супер лиге Србије, у битној утакмици у борби за пласман на место које води у квалификације за Лигу Европа наредне сезоне.

Црно-бели су четири утакмице пре краја пети на табели српског првенства са 30 бодова, два мање од трећепласиране Младости.

Милошевић неће моћи да рачуна на суспендоване Страхињу Павловића, Слободана Урошевића и Александра Шћекића, док ће сви остали конкурисати за састав.

Похвално је говорио о екипи Младости из Лучана.

"Заиста искусна екипа, квалитетна. Познајем већину играча. Екипа која је вредна пажње и сваког поштовања. Биће нам тешко јер је то директни конкурент за одлазак у Европу. Они су једна од најозбиљних тимова у лиги. Чека нас заиста тешка утакмица", рекао јеМилошевић.

Партизан је у прошлом колу поражен у "вечитом" дербију од Црвене звезде.

"Задовољан сам реакцијом екипе после утакмице са Звездом, која јесте била болна. Пораз од Звезде не сме да буде повод за додатно опуштање. Имамо много озбиљних ствари које морамо да завршимо до краја првенства. Играчи то схватају и то је најбитније", казао је тренер црно-белих.

Навео је да Партизан "нема куда" после пораза у последња два кола и оценио да су то биле утакмице које су могле да донесу само бонус да тим не дође у ситуацију у којој јесте.

Милошевић је изјавио да он и играчи "нису у ситуацији да зову публику на стадион".

"Ствари ће се решавати много спорије по том питању него што бих волео. То је процес, као што је процес побољшање стања екипе. Морате континуирано да играте боље и остварујете боље резултате да бисте убедили људе да дођу на стадион. Само тако може", навео је тренер Партизана.

Упитан је поново за суђење. Одговорио је да то никада неће коментарисати.

"План је да будем тренер 15-20 година и да нигде никад не коментаришем суђење. То је мој став као тренера. Имао сам праву меру као играч и то ми је донело доста тога доброг. Био је луксуз пропустити три-четири утакмице због картона. Не видим да то мењам сад у тренерској каријери. Није то тренутни став, такав ће бити заувек", рекао је Саво Милошевић.

Новинаре је занимао и Милошевићев коментар на сукоб у медијима председника Партизана Милорада Вучелића и некадашњег Томислава Караџића.

"Не бих коментарисао ни да сам ван приче. Изнутра сад можда и могу, пошто их обојицу добро познајем. Волео бих да седну, попију кафу и испричају се. Обојица су разумни људи и сигуран сам да би тако дошли до неких ствари боље, него путем медија. Нема то везе са овим играчима који су у Партизану и то не може да утиче на екипу", рекао је Милошевић.

Утакмица између Партизана и Младости ће почети сутра у 18.00 на стадиону у Хумској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар