Ново руководство БО Градишка

У Градишци је данас одржана изборна скупштина Борачке организације на којој је за новог предсједника градишких бораца изабран Милован Гагић. За ову функцију мјесне борачке организације су предложиле чак пет кандидата, али су прије гласања од кандидатуре одустали Жељко Савановић и Мирко Пјанић.

Република Српска 30.04.2019 | 16:59
Ново руководство БО Градишка
У првом кругу гласања елиминисан је Зоран Девић који је добио само један глас, док је у другом кругу највише гласова – 27 добио Гагић, у односу на противкандидата Љубомира Пеулића који је добио 21 глас.

Од 53 делегата, изборној скупштини је присуствовао 51, а три делегата су у оба круга гласања били уздржани.

„Задатак новог руководства наше Борачке организације биће брига о свим категоријама ове популације, побољшање статуса и остваривање права, за шта ћемо се енергично борити код локалне и републичке власти“, рекао је нови предсједник Борачке организације у Градишци Милован Гагић.

Побједа Гагића донекле представља изненађење, јер је други кандидат Љубомир Пеулић био близак владајућем СНСД-а у Градишци.

На скупштини су изабрани и одбори породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, чланови Надзорног одбора и радне комисије које су предвиђене статутом Борачке организације Републике Српске.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Перо

30.04.2019 15:31

Новоизабраном предсједнику зелим пуно успјеха у обављању ове знацајне и одговорне функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сх

30.04.2019 15:55

МА.СВЕ.СУ.ТО.ЛОПОВИ КАКВА БОРАЦКА НЕМА ЗАКОНА НЕМА НИЦЕГ ТИ МЕНИ ЈА ТЕБИ Е ОД ТОГА ТРЕБА ЛИЈЕЦИТ НАСЕ ДРУСТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

30.04.2019 20:08

Све је то јос једна забава за наивне. Ови сто се као залазу за борце нека прицају то малој дјеци ко И мало несто зна јасно му је да је то борба за лицни интерес и рјесавање лицног статуса као привилегија да једес хљеб без морике.Бозе спаси ме оваквих дусебризника.