Novo rukovodstvo BO Gradiška

U Gradišci je danas održana izborna skupština Boračke organizacije na kojoj je za novog predsjednika gradiških boraca izabran Milovan Gagić. Za ovu funkciju mjesne boračke organizacije su predložile čak pet kandidata, ali su prije glasanja od kandidature odustali Željko Savanović i Mirko Pjanić.

Republika Srpska 30.04.2019 | 16:59
Novo rukovodstvo BO Gradiška
U prvom krugu glasanja eliminisan je Zoran Dević koji je dobio samo jedan glas, dok je u drugom krugu najviše glasova – 27 dobio Gagić, u odnosu na protivkandidata Ljubomira Peulića koji je dobio 21 glas.

Od 53 delegata, izbornoj skupštini je prisustvovao 51, a tri delegata su u oba kruga glasanja bili uzdržani.

„Zadatak novog rukovodstva naše Boračke organizacije biće briga o svim kategorijama ove populacije, poboljšanje statusa i ostvarivanje prava, za šta ćemo se energično boriti kod lokalne i republičke vlasti“, rekao je novi predsjednik Boračke organizacije u Gradišci Milovan Gagić.

Pobjeda Gagića donekle predstavlja iznenađenje, jer je drugi kandidat Ljubomir Peulić bio blizak vladajućem SNSD-a u Gradišci.

Na skupštini su izabrani i odbori porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, članovi Nadzornog odbora i radne komisije koje su predviđene statutom Boračke organizacije Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pero

30.04.2019 15:31

Novoizabranom predsjedniku zelim puno uspjeha u obavljanju ove znacajne i odgovorne funkcije.

ODGOVORITE
Name

Sh

30.04.2019 15:55

MA.SVE.SU.TO.LOPOVI KAKVA BORACKA NEMA ZAKONA NEMA NICEG TI MENI JA TEBI E OD TOGA TREBA LIJECIT NASE DRUSTVO

ODGOVORITE
Name

Novo

30.04.2019 20:08

Sve je to jos jedna zabava za naivne. Ovi sto se kao zalazu za borce neka pricaju to maloj djeci ko I malo nesto zna jasno mu je da je to borba za licni interes i rjesavanje licnog statusa kao privilegija da jedes hljeb bez morike.Boze spasi me ovakvih dusebriznika.