Предсједништво путује у Турску

Током званичне посјете чланова Предсједништва БиХ Турској у четвртак, 2. маја, биће потписан уговор о слободној трговини и очекује се да буде потписан протокол о изградњи аутопута Сарајево-Београд, рекао је члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.  "На томе интензивно радимо и у Предсједништву и са турском страном", рекао је Џаферовић данас новинарима у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 30.04.2019 | 15:20
Предсједништво путује у Турску
Предсједништво БиХ раније овог мјесеца прихватило је позив предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердоана за званичну посјету предсједавајућег и чланова Предсједништва БиХ Турској 2. маја.

Џаферовић је рекао да ће у Турску умјесто Комшића, који не може да путује из оправданих разлога, путовати представник његовог кабинета.

Он је оцијенио да је добро што је дошло до самита западнобалканске шесторке у Берлину.

"То је важан састанак који, прије свега, када је ријеч о БиХ има за циљ да додатно подстакне наш убрзан европски пут. То је састанак који треба да подстакне дијалог Београда и Приштине у погледу нормализације њихових односа", истакао је Џаферовић.

Он сматра да тај састанак може произвести позитивне посљедице када је ријеч о БиХ и ниједну негативну.

На питање како коментарише присуство предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића на том скупу, Џаферовић је рекао да је он предсједавајући и има право да на позив организатора оде на састанак и представља БиХ.

"БиХ се може представљати у складу са Уставом и законом и Звиздић није урадио ништа изван тога", додао је члан Предсједништва из реда бошњачког народа.

Џаферовић је рекао да не зна када ће бити формиран Савјет министара зато што постоји питање јако битно у овом моменту, а тиче се владавине права које је још неријешено, односно активирања МАП-а и предаје првог годишњег националног плана.

"Уставно-правни систем се мора поштовати у цијелости, а не бирати по систему јеловника и шта вам одговара", рекао је Џаферовић.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Рујо нас посматра!

30.04.2019 13:28

Приступ НАТО-у не треба да се цека јер равнотеза мозе постојати само кроз војну неутралност. Оцекивати да РС прихвати НАТО не пије воде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2019 13:47

Војна неутралност постоји само ако имас цим да је бранис,конкретно ако имас бомбу од бар 100тињак килотона.Е ако немас ил си у савезу ил против. Ми и да хоцемо немамо избора,РС једино сто треба да трази је уставна позиција ентитета у БиХ ако БиХ удје у НАТО,тако да би НАТО био гарант овдје. Све друго је утопија која не пије воде и води у нове сукобе

Name

Лудост

30.04.2019 15:27

Ста ви то интензивно радите у вези са споразумима и кога стално лазете.Споразуме пису експерти а ви их само потписете, а да ин нисте ни процитали. Ви везе о томе немате, дакле не да не радите ниста , него интензивно не радите бас ниста.

Name

Бора

30.04.2019 13:30

Цитам ста прица овај Звиздиц. Боље би било њега да позивају, а ова три кловна нек гањају заставе. Цовјек је компетентан, без клептоманских изјава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.04.2019 13:45

Звиздић је депломата европског калибра.

Name

Дзоо

30.04.2019 13:35

Немозе Додо сам инаце нема ниста од посете једина могуцност је да иду скупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2019 13:58

Како је могао без ове двојице у Ватикан?

Name

РОМАНИЈА

30.04.2019 14:00

100% си управу “ДЗОО”, Џаферивић га води ко записничара, да зна језике реко би да га води ко преводиоца али пошто незна ни један језик онда је присто да иде као записничар...

Name

Ре Романија

30.04.2019 14:33

Мозе Бурле да пјева Ердогану као и она брука Ивица Дациц Коју ли це пјесму одабрати Не мозе нам нико ниста!?!

Name

Цонсиглиере

01.05.2019 18:12

Одавно Додик ништа не пише нити записује, изгубио ту рутину, тако да за записничара баш и није. Оловку узима у руку једино кад му шта потуре у прецедништву да потпише и наравно у банкама кад послове своје уредује. Иначе одавно ништа и не чита. Већ све онако из главе па како испане. За своје дупе добро зна, тиме се и рефлексно руководи.

Name

Васко

30.04.2019 13:50

Све доказује Звиздићева изјава од јучер, нема Бих будућности слагали се или не с Додиком будућност Републике српске да изађе из БИХ вештачке творевине.Живимо у миру као комшије свако у својој кући да ми не намећемо и подмећемо Вама а Ви нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Васко

30.04.2019 16:25

Хајде ти полако набери,испратит ћемо те до границе и уручити пригодне поклоне за сретан пут.