Мелоун: Јокић? Задивљујуће!

Свима даје пример како треба играти! Тренер кошаркаша Денвера, Мајкл Мелоун, одушевљен је игром Николе Јокића у плеј-офу НБА.

Кошарка 30.04.2019 | 17:15
Мелоун: Јокић? Задивљујуће!
Јокић је био централна фигура меча у којем су Нагетси победили Портланд са 121:113 и тако повели са 1:0 у полуфиналној серији на Западу.

Јокић је за 41,5 минута на паркету постигао 37 поена, био је најефиаснији појединац на утакмицу у "Пепси центру" у Денверу. Једноставно, Блејзерси нису имали решења како да га зауставе.

Такође, Јокић је постао трећи играч у историји НБА плеј-офа са учинком од 37 поена, девет скокова, шест асистенција, три украдене лопте и две блокаде. То је три пута полазило за руком Леброну Џејмсу и једном Џулијусу Ирвингу.

Сасвим је логично да тренер Мајкл Мелоун има само речи хвале.

"Млад играч који разуме ситуацију, тренутак. Играо је 41,5 минута, то је заиста много. То је већ осам утакмица у плеј-офу у којем је урадио буквално све што сам од њега тражио, како у офанзиви, тако и у дефанзиви. Можда је показао да је много чвршћи него што су многи мислили. Играти толико минута и на том нивоу? То је заиста задивљујуће, за младића који игра плеј-оф први пут", изјавио је Малоун.

Он је додао да српски кошаркаш даје сјајан пример целој екипи.

"Никола целе сезоне ниједном није искористио умор као оправдање. Он даје свима сјајан пример како се треба борити", закључио је Мелоун.

Он је признао да је помало био забринут уочи почетка сусрета.

"Субота вече, емоције на врхунцу, победа у том седмом мечу над Сан Антонијом. То ме је највише бринуло. Наравно да сам мислио о томе како ћемо се бранити, али више сам се питао да ли ће доћи до емотивног пражњења. Ништа од тога, момци су урадили јако добар посао", закључио је Мелоун.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар