Јовић сигурно одлази!

Да ли ће потписати за Барселону, то не знам.  Бивши играч Ајнтрахта, Кевин Принс Боатенг, убеђен је да ће репрезентативац Србије Лука Јовић наредног лета напустити клуб из Франкфурта.  Кевин Принс види Луку Јовића како седи на јахти са агентом и бира понуде великана… Сви велики клубови желе Јовића, а он је комплетан играч и појачање за сваког од њих.

Фудбал 30.04.2019 | 21:45
Јовић сигурно одлази!
Боатенг је прошлог лета из Франкфурта отишао у редове Сасуола за осам милиона евра, да би зимус стигао на позајмицу у Барселону за милион евра.

Сада га са Каталонцима очекује полуфинале Лиге шампиона против Ливерпула и он признаје да би освајање пехара УЕФА за њега била круна каријере.

"Ако се догоди да освојимо Лигу шампиона, после тога ћу отићи негде да играм за своју душу. Две или три сезоне", изјавио је Боатенг у интервјуу за платформу "ДАЗН".

Његов останак у Франкфурту није био дуг, трајао је свега једну сезону, али признао је да је то урадио само да би, како је рекао, "ућуткао критичаре". Имао је довољно времена да боље упозна Луку Јовића и сада тврди да ће српски фудбалер променити средину.

"Сви топ клубови су заинтересовани за њега. Мислим да ће на лето негде на јахти сести са својим менаџером и одлучити се за једну од десет сјајних понуда. Не знам да ли че то бити Барселона или неко други, али мислим да неће остати у Франкфурту", закључио је Боатенг.

Барселона је зимус тражила прелазно решење за позицију резервног нападача и довела Кевина ПринсаБоатенг из Сасуола на позајмицу уз опцију да га откупи за 8.000.000 евра на крају сезоне. С обзиром да искусни Боатенг није показао скоро ништа у Каталонији и да је до сада одиграо само три меча, извесно је да га Барса неће купити.

Што значи да Каталонци на лето морају у мисију куповине озбиљног нападача који би појачао конкуренцијуСуарезу и заменио га у перспективи. Дуго времена је Лука Јовић био први кандидат за ту улогу, вођени су преговори са његовим агентом Фалијем Рамаданијем, а онда је Барса напрасно одустала, према писању локалних медија. Наводно је разлог одустајања био што су се Каталонци осетили искоришћењима у лицитацији коју је почео Рамадани мепђу великим европским клубовима. Преговарао је и са Реалом, дизао цену српском нападачу и Барса је изашла из трке.

Ипак, из Барсине свлачионице су стигли озбиљни комплименти на рачун српског репрезентативца. И то баш од човека којег би могао да замени, али и са којим је био саиграч у Ајнтрахту.

“Сви велики клубови тренутно прате Јовића. Видим га како седи на јахти са својим менаџером наредног лета и како бира понуде. Мислим да неће остати у Франкфурту”, рекао је Кевин Принс Боатенг.

Искусни офанзивац сматра да ће Јовић бити појачање за било који клуб у Европи.

“Лука Јовић је играч који би био појачање за сваки клуб. Када сам ја био у Франкфурту, није играо много јер још није био сазрео. Али сада се виде његови невероватни квалитети. Служи се подједнако добро са обе ноге, брз је, добар у скоку и има сјајну технику. Он је комплетан играч. Ако не полети и остане на земљи, сигурно ће играти за најбољи клуб на свету”, сматра Боатенг, али не открива који је то клуб.

Упркос писању каталонских медија о одустајању Барселоне, не би било чудо да Блауграна покуша опет у тишини да заврши трансфер Јовића по нижој цени од оне која се помињала и да престигне љутог ривала Реал Мадрид који је најозбљнији кандидат за довођење Јовића. Била би то и мала освета Краљевићима за претходне трансфере бразилских талената Винисијуса и Родрига које су украли Барси испред носа.

Оба шпанска великана траже нападача Јовићевог профила који би прво мењао, а потом и наследио Бенземуили Суареза. Таквих играча има мало у Европи, а Јовић је међу најбољима у тој групи.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар