Jović sigurno odlazi!

Da li će potpisati za Barselonu, to ne znam.  Bivši igrač Ajntrahta, Kevin Prins Boateng, ubeđen je da će reprezentativac Srbije Luka Jović narednog leta napustiti klub iz Frankfurta.  Kevin Prins vidi Luku Jovića kako sedi na jahti sa agentom i bira ponude velikana… Svi veliki klubovi žele Jovića, a on je kompletan igrač i pojačanje za svakog od njih.

Fudbal 30.04.2019 | 21:45
Jović sigurno odlazi!
Boateng je prošlog leta iz Frankfurta otišao u redove Sasuola za osam miliona evra, da bi zimus stigao na pozajmicu u Barselonu za milion evra.

Sada ga sa Kataloncima očekuje polufinale Lige šampiona protiv Liverpula i on priznaje da bi osvajanje pehara UEFA za njega bila kruna karijere.

"Ako se dogodi da osvojimo Ligu šampiona, posle toga ću otići negde da igram za svoju dušu. Dve ili tri sezone", izjavio je Boateng u intervjuu za platformu "DAZN".

Njegov ostanak u Frankfurtu nije bio dug, trajao je svega jednu sezonu, ali priznao je da je to uradio samo da bi, kako je rekao, "ućutkao kritičare". Imao je dovoljno vremena da bolje upozna Luku Jovića i sada tvrdi da će srpski fudbaler promeniti sredinu.

"Svi top klubovi su zainteresovani za njega. Mislim da će na leto negde na jahti sesti sa svojim menadžerom i odlučiti se za jednu od deset sjajnih ponuda. Ne znam da li če to biti Barselona ili neko drugi, ali mislim da neće ostati u Frankfurtu", zaključio je Boateng.

Barselona je zimus tražila prelazno rešenje za poziciju rezervnog napadača i dovela Kevina PrinsaBoateng iz Sasuola na pozajmicu uz opciju da ga otkupi za 8.000.000 evra na kraju sezone. S obzirom da iskusni Boateng nije pokazao skoro ništa u Kataloniji i da je do sada odigrao samo tri meča, izvesno je da ga Barsa neće kupiti.

Što znači da Katalonci na leto moraju u misiju kupovine ozbiljnog napadača koji bi pojačao konkurencijuSuarezu i zamenio ga u perspektivi. Dugo vremena je Luka Jović bio prvi kandidat za tu ulogu, vođeni su pregovori sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem, a onda je Barsa naprasno odustala, prema pisanju lokalnih medija. Navodno je razlog odustajanja bio što su se Katalonci osetili iskorišćenjima u licitaciji koju je počeo Ramadani mepđu velikim evropskim klubovima. Pregovarao je i sa Realom, dizao cenu srpskom napadaču i Barsa je izašla iz trke.

Ipak, iz Barsine svlačionice su stigli ozbiljni komplimenti na račun srpskog reprezentativca. I to baš od čoveka kojeg bi mogao da zameni, ali i sa kojim je bio saigrač u Ajntrahtu.

“Svi veliki klubovi trenutno prate Jovića. Vidim ga kako sedi na jahti sa svojim menadžerom narednog leta i kako bira ponude. Mislim da neće ostati u Frankfurtu”, rekao je Kevin Prins Boateng.

Iskusni ofanzivac smatra da će Jović biti pojačanje za bilo koji klub u Evropi.

“Luka Jović je igrač koji bi bio pojačanje za svaki klub. Kada sam ja bio u Frankfurtu, nije igrao mnogo jer još nije bio sazreo. Ali sada se vide njegovi neverovatni kvaliteti. Služi se podjednako dobro sa obe noge, brz je, dobar u skoku i ima sjajnu tehniku. On je kompletan igrač. Ako ne poleti i ostane na zemlji, sigurno će igrati za najbolji klub na svetu”, smatra Boateng, ali ne otkriva koji je to klub.

Uprkos pisanju katalonskih medija o odustajanju Barselone, ne bi bilo čudo da Blaugrana pokuša opet u tišini da završi transfer Jovića po nižoj ceni od one koja se pominjala i da prestigne ljutog rivala Real Madrid koji je najozbljniji kandidat za dovođenje Jovića. Bila bi to i mala osveta Kraljevićima za prethodne transfere brazilskih talenata Vinisijusa i Rodriga koje su ukrali Barsi ispred nosa.

Oba španska velikana traže napadača Jovićevog profila koji bi prvo menjao, a potom i nasledio Benzemuili Suareza. Takvih igrača ima malo u Evropi, a Jović je među najboljima u toj grupi.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar