Милсап нема дилему: Јокић као Том Брејди!

Крилни центар Денвера упоредио је свог саиграча са живом легендом америчког фудбала.

Кошарка 30.04.2019 | 21:25
Милсап нема дилему: Јокић као Том Брејди!
Никола Јокић ове сезоне је постао Ол стар играч, а у актуелном плеј-офу подиже свој реноме и на онај важнији начин, сјајним партијама у утакмицама "високог притиска" и доприносом који даје тимском успеху (Денвер је прошао прву рунду плеј-офа први пут од 2009. године).

Довољно је рећи да је од осам утакмица плеј-офа најслабији био у оној првој, у поразу од Сан Антонија 96:101, а чак и тада је забележио "трипл-дабл"!

У седам мечева серије против Спурса био је просечно на 23 поена, 12 скокова и девет асистенција, док је полуфинале против Портланда почео са 37 поена (три тројке, шут из игре 11/18, слободна бацања 12/12), девет скокова, шест асистенција, три украдене лопте и две блокаде.

Зависно од тога шта му дозволи противничка одбрана, Јокић готово непогрешиво бира да ли да шутне са дистанце, одигра "1 на 1", да ли да асистира, коме да асистира, да ли само да уручи лопту беку и направи му блок...

Због свега тога му је саиграч Пол Милсап, најискуснији у тиму Нагетса, после победе над Портландом одао велико признање (када знамо колико је НФЛ популаран у Сједињеним Државама).

"Он је као сунђер, све упија. Види како стоје ствари на терену и сваки пут се одлучи за прави потез. Оно што је сјајно у вези са њим - ништа не форсира. Увек ће да 'прочита' ситуацију и одигра како треба. Он је као квотербек у америчком фудбалу. Гледам га исто као Тома Брејдија и одајем му признање што игра тако у овој фази каријере. То је невероватно", изјавио је Милсап.

Подсећамо да је Јокићу ово четврта сезона у НБА лиги и први плеј-оф, док је 41-годишњи Брејди са Њу Ингленд Петриотсима од 2000. године шест пута био НФЛ шампион, четири пута МВП "Супербоула" и три пута МВП сезоне.

У САД га сматрају највећим квотербеком свих времена, а тек ћемо видети који су крајњи домети Николе Јокића у НБА лиги. Објективно, тек је почео...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар