Milsap nema dilemu: Jokić kao Tom Brejdi!

Krilni centar Denvera uporedio je svog saigrača sa živom legendom američkog fudbala.

Košarka 30.04.2019 | 21:25
Milsap nema dilemu: Jokić kao Tom Brejdi!
Nikola Jokić ove sezone je postao Ol star igrač, a u aktuelnom plej-ofu podiže svoj renome i na onaj važniji način, sjajnim partijama u utakmicama "visokog pritiska" i doprinosom koji daje timskom uspehu (Denver je prošao prvu rundu plej-ofa prvi put od 2009. godine).

Dovoljno je reći da je od osam utakmica plej-ofa najslabiji bio u onoj prvoj, u porazu od San Antonija 96:101, a čak i tada je zabeležio "tripl-dabl"!

U sedam mečeva serije protiv Spursa bio je prosečno na 23 poena, 12 skokova i devet asistencija, dok je polufinale protiv Portlanda počeo sa 37 poena (tri trojke, šut iz igre 11/18, slobodna bacanja 12/12), devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.

Zavisno od toga šta mu dozvoli protivnička odbrana, Jokić gotovo nepogrešivo bira da li da šutne sa distance, odigra "1 na 1", da li da asistira, kome da asistira, da li samo da uruči loptu beku i napravi mu blok...

Zbog svega toga mu je saigrač Pol Milsap, najiskusniji u timu Nagetsa, posle pobede nad Portlandom odao veliko priznanje (kada znamo koliko je NFL popularan u Sjedinjenim Državama).

"On je kao sunđer, sve upija. Vidi kako stoje stvari na terenu i svaki put se odluči za pravi potez. Ono što je sjajno u vezi sa njim - ništa ne forsira. Uvek će da 'pročita' situaciju i odigra kako treba. On je kao kvoterbek u američkom fudbalu. Gledam ga isto kao Toma Brejdija i odajem mu priznanje što igra tako u ovoj fazi karijere. To je neverovatno", izjavio je Milsap.

Podsećamo da je Jokiću ovo četvrta sezona u NBA ligi i prvi plej-of, dok je 41-godišnji Brejdi sa Nju Inglend Petriotsima od 2000. godine šest puta bio NFL šampion, četiri puta MVP "Superboula" i tri puta MVP sezone.

U SAD ga smatraju najvećim kvoterbekom svih vremena, a tek ćemo videti koji su krajnji dometi Nikole Jokića u NBA ligi. Objektivno, tek je počeo...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar