Крајиновић има новог тренера!

После неочекивано брзог разлаза са Томасом Јохансоном, српски тенисер договорио сарадњу са Немањом Контићем.

Тенис 30.04.2019 | 20:55
Крајиновић има новог тренера!
Филип Крајиновић одиграо је веома добро у априлу - након финала челинџера у Француској, стигао је и до борбе за титулу на турниру у Будимпешти, где га је зауставио Италијан Матео Беретини.

Упркос томе што није освојио пехар, Филип је напредовао за чак 28 места на АТП листи, и од понедељка је 77. играч света.

У финалу у Мађарској није могао да пружи максимум јер је повредио тетиву, због чега је отказао наступ на турниру у Ешторилу ове недеље.

ПОВРАТАК У РИМУ

Филип Крајиновић ће се након паузе због повреде тетиве на терен вратити на мастерсу у Риму, који стартује 12. маја, а потом ће наступати и на Ролан Гаросу, другом гренд слему сезоне који ће почети у Паризу 26. маја.

Филип је, упркос проблему са десном ногом, решио много важнију ствар - пронашао је новог тренера.

Пре старта ове сезоне договорио је сарадњу са Томасом Јохансоном, након прекида сарадње са Петром Поповићем. Ипак, са Швеђанином се неочекивано брзо растао.

Већ половином фебруара, након турнира у Монпељеу, одлучили су да се разиђу, после само три месеца. Јохансон је навео да га због сарадње са српским играчем његова породица много трпи.

Крајиновић је, међутим, пронашао новог стручњака који ће бити уз њега до краја сезоне.

Реч је о Немањи Контићу.

Са тренером који има црногорско држављанство договорио је сарадњу до краја сезоне.

"Ми се одлично слажемо. Конта је увек био ту за мене, увек ме је подржавао и били смо у контакту. Познајем га цео живот и мислим да ћемо јако добро заједно сарађивати", поручио је за "Спортски журнал" Крајиновић.

Почели су да раде већ на мастерсу у Мајамију у марту, а недавно су и званично утаначили све детаље сарадње.

Контић (38) је већ сарађивао раније са Крајиновићем, а током каријере био је и тренер Ане Ивановић, Кристине Младеновић и Иване Јоровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар