Krajinović ima novog trenera!

Posle neočekivano brzog razlaza sa Tomasom Johansonom, srpski teniser dogovorio saradnju sa Nemanjom Kontićem.

Tenis 30.04.2019 | 20:55
Krajinović ima novog trenera!
Filip Krajinović odigrao je veoma dobro u aprilu - nakon finala čelindžera u Francuskoj, stigao je i do borbe za titulu na turniru u Budimpešti, gde ga je zaustavio Italijan Mateo Beretini.

Uprkos tome što nije osvojio pehar, Filip je napredovao za čak 28 mesta na ATP listi, i od ponedeljka je 77. igrač sveta.

U finalu u Mađarskoj nije mogao da pruži maksimum jer je povredio tetivu, zbog čega je otkazao nastup na turniru u Eštorilu ove nedelje.

POVRATAK U RIMU

Filip Krajinović će se nakon pauze zbog povrede tetive na teren vratiti na mastersu u Rimu, koji startuje 12. maja, a potom će nastupati i na Rolan Garosu, drugom grend slemu sezone koji će početi u Parizu 26. maja.

Filip je, uprkos problemu sa desnom nogom, rešio mnogo važniju stvar - pronašao je novog trenera.

Pre starta ove sezone dogovorio je saradnju sa Tomasom Johansonom, nakon prekida saradnje sa Petrom Popovićem. Ipak, sa Šveđaninom se neočekivano brzo rastao.

Već polovinom februara, nakon turnira u Monpeljeu, odlučili su da se raziđu, posle samo tri meseca. Johanson je naveo da ga zbog saradnje sa srpskim igračem njegova porodica mnogo trpi.

Krajinović je, međutim, pronašao novog stručnjaka koji će biti uz njega do kraja sezone.

Reč je o Nemanji Kontiću.

Sa trenerom koji ima crnogorsko državljanstvo dogovorio je saradnju do kraja sezone.

"Mi se odlično slažemo. Konta je uvek bio tu za mene, uvek me je podržavao i bili smo u kontaktu. Poznajem ga ceo život i mislim da ćemo jako dobro zajedno sarađivati", poručio je za "Sportski žurnal" Krajinović.

Počeli su da rade već na mastersu u Majamiju u martu, a nedavno su i zvanično utanačili sve detalje saradnje.

Kontić (38) je već sarađivao ranije sa Krajinovićem, a tokom karijere bio je i trener Ane Ivanović, Kristine Mladenović i Ivane Jorović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar