Ако су паметни у Ливерпулу...

Направиће штоперски тандем из снова! Некадашњи холандски репрезентативац Марио Мелкиот сматра да би за Редсе било најпаметније да се озбиљно ангажују када је у питању довођење Матјиса де Лихта.

Фудбал 01.05.2019 | 11:15
Ако су паметни у Ливерпулу...
Један од најбољих штопера на планети већ је ту, а какав би то потез био када би на исто место стигао и један од најталентованијих централних дефанзиваца на Старом континенту.

Бивши првотимац Челсија и некадашњи репрезентативац Холандије Марио Мелкиот сматра да би најбољи могући потез Ливерпула могло да буде ангажовање младог штопера Ајакса Матјиса де Лихта. Тако би Редси добили холандски штоперски тандем у последњој линији и решили увек критичне позиције у тиму за наредних неколико година.

"Сада, због начина на који игра у овом тренутку, мислим да би Ливерпулу било паметно да крене по њега. Де Лихт и Ван Дајк, њих двојица заједно би представљали одличан партнерски тандем", поручио је Мекиот.

Ајакс неће имати много могућности да га задржи у својим редовима, баш као што је то био случај и са Френкијем де Јонгом.

"Ајакс ће наравно покушати да га задржи колико је могуће, али знају да је то тешко у овој ситуацији. Де Лихт ми се свиђа као играч, веома је интелигентан. Прошао је кроз тежак период када је направио неколико грешака у репрезентацији, пошто се читава нација нашла на његовим леђима, али мисли да је то променило његов начин размишљања и учинило га још бољим играчем", додао је Мелкиот.

Де Лихт је један од најдрагоценијих и најфиније избрушених драгуља из Ајаксовог фудбалског рудника. Ове сезоне је одиграо невероватних 50 утакмица ове сезоне, постигао је шест голова и забележио четири асистенције за Копљанике, а вечерас ће предводити свој тим у Лондону у првом мечу полуфинала Лиге шампиона против Тотенхема.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар