Ako su pametni u Liverpulu...

Napraviće štoperski tandem iz snova! Nekadašnji holandski reprezentativac Mario Melkiot smatra da bi za Redse bilo najpametnije da se ozbiljno angažuju kada je u pitanju dovođenje Matjisa de Lihta.

Fudbal 01.05.2019 | 11:15
Ako su pametni u Liverpulu...
Jedan od najboljih štopera na planeti već je tu, a kakav bi to potez bio kada bi na isto mesto stigao i jedan od najtalentovanijih centralnih defanzivaca na Starom kontinentu.

Bivši prvotimac Čelsija i nekadašnji reprezentativac Holandije Mario Melkiot smatra da bi najbolji mogući potez Liverpula moglo da bude angažovanje mladog štopera Ajaksa Matjisa de Lihta. Tako bi Redsi dobili holandski štoperski tandem u poslednjoj liniji i rešili uvek kritične pozicije u timu za narednih nekoliko godina.

"Sada, zbog načina na koji igra u ovom trenutku, mislim da bi Liverpulu bilo pametno da krene po njega. De Liht i Van Dajk, njih dvojica zajedno bi predstavljali odličan partnerski tandem", poručio je Mekiot.

Ajaks neće imati mnogo mogućnosti da ga zadrži u svojim redovima, baš kao što je to bio slučaj i sa Frenkijem de Jongom.

"Ajaks će naravno pokušati da ga zadrži koliko je moguće, ali znaju da je to teško u ovoj situaciji. De Liht mi se sviđa kao igrač, veoma je inteligentan. Prošao je kroz težak period kada je napravio nekoliko grešaka u reprezentaciji, pošto se čitava nacija našla na njegovim leđima, ali misli da je to promenilo njegov način razmišljanja i učinilo ga još boljim igračem", dodao je Melkiot.

De Liht je jedan od najdragocenijih i najfinije izbrušenih dragulja iz Ajaksovog fudbalskog rudnika. Ove sezone je odigrao neverovatnih 50 utakmica ove sezone, postigao je šest golova i zabeležio četiri asistencije za Kopljanike, a večeras će predvoditi svoj tim u Londonu u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Totenhema.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar