ТУР: Тако се не пише ш-а-м-п-и-о-н!

Јевтовић уштоповао Галату и сачувао Башакшехир на челу табеле, Алексићева асистенција за победу Малатије.  Одлична партија некадашњег фудбалера Партизана у ремију без голова.

Фудбал 30.04.2019 | 11:15
ТУР: Тако се не пише ш-а-м-п-и-о-н!
Гецтепе му је учинио велики услугу савладавши у гостима Истанбул Башакшехир. Али Галатасарај не одбио поклон. Уместо да сустигну лидера првенства на челу табле, истанбулски Лавови су на гостовању код Коње узели само бод и остали на другој позицији, сада два бода иза Башакшехира, један испред Бешикташа.

У Коњи победу нису ни заслужили. Више од сата времена нико није ни шутирао у оквир гола. Додуше, то је и била Коњина идеја, а за њено спровођење у дело и те како је заслужан и некадашњи Партизанов везиста Марко Јевтовић, који је био одличан целим током меч. Штавише, можда је био и најбољи играч у Коњином тиму, не само због улоге у дефанзиви, већ и због организације истина не толико честих напада домаћина.

Судија је чак можда и могао да искључи Јунеса Белханду због једног оштрог старта на Јевтовићу, али је прогледао кроз прсте везисти гостију. Са друге стране, прсти Фернанда Муслере су успели да у 73. минуту зауставе одличан шут Јевтовића са око 20 метара. Да није било Ургувајца можда би Јевтовић био јунак меча.

Кад је Галата у питању, најбољу и суштински једину праву прилику имао је Мбаје Дијање, кога су Лавови зимус узели из Касимпаше за 10.000.000 евра, а који је ове сезоне досадашњих 26 лигашких мечева постигао 28 голвоа (од тога осам за Галатсарај). Међутим, кад је у 65. минуту избио сам пред Коњиног голмана шутирао је поред гола.

Галата дакле остаје на другом месту на табели, а до краја сезоне остала су још четири кола. У та четири први већ следеће недеље са Бешикташем, а касније и судар са Башакшехиром, 19. маја на Галатином Турк Телеком стадиону. Биће то луда завршница.

За крај овог данашњег извештаја, поменућемо још само да је Малатија головима Адема Бујука и РобинаЈалцина савладала Касимпашу са 2:1. Први гол за домаће из корнера је наместио Данијел Алексић.

ТУРСКА 1 - 30. КОЛО

Петак

Башакшехир - Гецтепе 0:2 (0:1)
/Џером 7, Кадмах 85/

Субота

Ризе – Сивас 0:0

Анталија – Ерзурум 1:1 (1:0)
/Ердниџ 11 – Суну 54 пен/

Фенербахче – Трабзон 1:1 (0:1)
/Валбуена 90+6 – Јазићи 16/

Недеља

Кајзери - Алања 1:1 (1:1)
/Варела 9 - Кокер 23/

Бурса - Ахисар 0:0

Бешикташ - Анкарагучу 4:1 (1:0)
/Јилмаз 8, 63пен, Вида 54, Љаљић - Сако 79/

Понедељак

Малатија – Касимпаша 2:0 (1:0)
/Бујук 42, Јалцин 69/

Коња - Галатасарај 0:0



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар