TUR: Tako se ne piše š-a-m-p-i-o-n!

Jevtović uštopovao Galatu i sačuvao Bašakšehir na čelu tabele, Aleksićeva asistencija za pobedu Malatije.  Odlična partija nekadašnjeg fudbalera Partizana u remiju bez golova.

Fudbal 30.04.2019 | 11:15
TUR: Tako se ne piše š-a-m-p-i-o-n!
Gectepe mu je učinio veliki uslugu savladavši u gostima Istanbul Bašakšehir. Ali Galatasaraj ne odbio poklon. Umesto da sustignu lidera prvenstva na čelu table, istanbulski Lavovi su na gostovanju kod Konje uzeli samo bod i ostali na drugoj poziciji, sada dva boda iza Bašakšehira, jedan ispred Bešiktaša.

U Konji pobedu nisu ni zaslužili. Više od sata vremena niko nije ni šutirao u okvir gola. Doduše, to je i bila Konjina ideja, a za njeno sprovođenje u delo i te kako je zaslužan i nekadašnji Partizanov vezista Marko Jevtović, koji je bio odličan celim tokom meč. Štaviše, možda je bio i najbolji igrač u Konjinom timu, ne samo zbog uloge u defanzivi, već i zbog organizacije istina ne toliko čestih napada domaćina.

Sudija je čak možda i mogao da isključi Junesa Belhandu zbog jednog oštrog starta na Jevtoviću, ali je progledao kroz prste vezisti gostiju. Sa druge strane, prsti Fernanda Muslere su uspeli da u 73. minutu zaustave odličan šut Jevtovića sa oko 20 metara. Da nije bilo Urguvajca možda bi Jevtović bio junak meča.

Kad je Galata u pitanju, najbolju i suštinski jedinu pravu priliku imao je Mbaje Dijanje, koga su Lavovi zimus uzeli iz Kasimpaše za 10.000.000 evra, a koji je ove sezone dosadašnjih 26 ligaških mečeva postigao 28 golvoa (od toga osam za Galatsaraj). Međutim, kad je u 65. minutu izbio sam pred Konjinog golmana šutirao je pored gola.

Galata dakle ostaje na drugom mestu na tabeli, a do kraja sezone ostala su još četiri kola. U ta četiri prvi već sledeće nedelje sa Bešiktašem, a kasnije i sudar sa Bašakšehirom, 19. maja na Galatinom Turk Telekom stadionu. Biće to luda završnica.

Za kraj ovog današnjeg izveštaja, pomenućemo još samo da je Malatija golovima Adema Bujuka i RobinaJalcina savladala Kasimpašu sa 2:1. Prvi gol za domaće iz kornera je namestio Danijel Aleksić.

TURSKA 1 - 30. KOLO

Petak

Bašakšehir - Gectepe 0:2 (0:1)
/Džerom 7, Kadmah 85/

Subota

Rize – Sivas 0:0

Antalija – Erzurum 1:1 (1:0)
/Erdnidž 11 – Sunu 54 pen/

Fenerbahče – Trabzon 1:1 (0:1)
/Valbuena 90+6 – Jazići 16/

Nedelja

Kajzeri - Alanja 1:1 (1:1)
/Varela 9 - Koker 23/

Bursa - Ahisar 0:0

Bešiktaš - Ankaraguču 4:1 (1:0)
/Jilmaz 8, 63pen, Vida 54, Ljaljić - Sako 79/

Ponedeljak

Malatija – Kasimpaša 2:0 (1:0)
/Bujuk 42, Jalcin 69/

Konja - Galatasaraj 0:0



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar