Удаљени ставови Београда и Приштине

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да су кључне поруке састанка у Берлину биле усмјерене ка покушају деблокирања застоја у дијалогу Београда и Приштине, али да су ставови двије стране прилично удаљени.  

Регион 30.04.2019 | 10:51
Удаљени ставови Београда и Приштине
– Било је неколико идеја, међутим нису приближени ставови о укидања косовских такса, нити да Београд начини неки корак који би у овој фази водио према признању – навео је Пленковић.

Он је нагласио да су кључне поруке састанка опредјељење ка европској перспективи и покушају деблокирања застоја у преговорима између Београда и Приштине, преноси Хина.

– У сваком случају, тај напор Њемачке, Француске, а и шире европске дипломатије вјероватно ће захтијевати још разговора – рекао је Пленковић, који је учествовао у раду самита о западном Балкану, који су организовали њемачки канцелар Ангела Меркел и француски предсједник Емануел Макрон. 

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев захвалио је Меркеловој и Макрону што су препознали напредак који је остварен на плану балканске и европске стабилности.

Заев је на Фејсбуку нагласио да одговорност и посвећеност ту не престају, будући да европска идеја о савезништву подразумијева бригу за себе и другог, преноси МИА.

Самит у Берлину окончан је синоћ без конкретног договора Београда и Приштине о деблокади преговора, али је договорено да дијалог о томе буде настављен.

(Срна)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ујо

30.04.2019 10:10

Нек су вама помогли а нас оставите на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.30.4.2019

30.04.2019 10:31

г Пленковић С Макодонија ће ускоро бити,С Албанија.Косово као државу Србија неће никада признати,и никад Косово неће бити држава.Ви волите видити туђу пропаст него вашу срећу.Коме ви шијете капу тај иде гологлав.Видидим колико волите Србе,све говори Јасеновац,о оталом да неговорим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

09.05.2019 12:49

Недјо које почео други свјетски рат?сто то неказете свадбама .ко је измислио конц логоре.Таква су била времена ,моро си се некој сили припојити као и данас.