Нови разговори у јулу у Паризу

- Закључак је да настављамо разговоре у ужем формату уз посредство ЕУ, Немачке и Француске о томе како да покушамо да наставимо дијалог, каже Александар Вучић.

Србија 29.04.2019 | 23:43
Нови разговори у јулу у Паризу
Председник је по завршетку самитра у Берлину рекао да нема формалних закључака, нити се о нечему гласало, већ да је реч о договору.

Следећа прилика за разговор о наставку дијалога биће, рекао је, 1. или 2. јула у Паризу, уочи састанка Берлинског процеса, у Познању, а после европских избора.

Председник је рекао да је на скупу постало јасно све оно што се крило испод жита.

Видело се, додаје, у најискренијој форми и ко и какав однос из региона има према Србији и КиМ.

"Изненадили смо се оштрини којом су говорили пре свега Албанци са КИМ, али и жестини и оштрини напада против Републике Српске и оним што је говорио Денис Звиздић и на то сам реаговао", рекао је Вучић новинарима.

Он је указао да РС није никаква лоса творевина, већ да је Дејтонска творевина и да је тиме сачуван мир и заустављено крвопролиће на територији БиХ.

Како каже, одговорио је и Албанцима који су имали приступ следећег типа: прво Рама говори о свом министру спољних послова који је имао тежак живот, јер је живео у време српских дикататора на КиМ, па су Албанци с Косова почели да причају да морамо да признамо Косово, да нема никакве аутономије за Србе, нема никакве РС - и то је нека опсесивна фасцинација Српском - те да нема никаквих извршних овласћења за ЗСО.

"Почели смо у једном тренутку и да се осмехујемо. Трудлили смо се да се понашамо одговорно и озбиљно и милсим да смо то успели да учинимо, иако не милсим да смопред било ким у Европи сви заједно данас изгледали добро на било који начин", оценио је он.

"Разумели смо све што се крило испод жита, све смо видели у једном дану", рекао је Вучић.

Вучић рекао је да је у Берлину одржана серија тешких састанака.

Захвалио је немачкој канцеларки Ангели Меркел и француском председнику Емануелу Макрону на њиховом ангажману, рекавши да су они били веома рационални, разумни и озбиљни и одговорно се понашали.

"Покушавали су да пронађу решење за наставак дијалога, да утичу на стабилизацију прилика на Балкану", рекао је Вучић српским новинарима у Берлину.

Он је додао да Србија није имала ниједан услов, осим да таксе које је Приштина увела буду повучене.

"Неки други су сматрали да је од дијалога било важније да таксе остану, али шта да радимо", рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

борац

30.04.2019 04:17

Балканци да се договоре??Никад није било бе посредства трецег .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.04.2019 04:39

Ваљда це бити праведнији у јулу према србима. До тада требамо бити јединствени на сваком мјесту гдје се буде говорило о Србији и Републици Српској и дати пуну подрску и Додику и Вуцицу у овим преговорима. Ако немамо савезнике онда бар да ми будемо јединствени и у овим коментарима, јер све странци прате и ове коментаре и друствене мрезе и мјере нас пулс, и наравно да це нас они јос висе уцјењивати када виде да се ми медјусобно свадјамо рацунајуци на то да це народ стати уз оне који су коперативнији. Најбољи примјер за то је русење Милосевица и доводјење Дјиндјица на власт у Србији кога су они убили на крају јер није висе играо како они свирају. Ниста боље не заврсе њихови миљеници од њихових противника. Зато им у инат треба показати да подрзавамо из петних зила своје водје нека цркну од бијеса. Зато само јединствено а када додју избори онда ко год побиједи опет га у оваквим тренуцима треба подрзавати, јер ако немамо атомску бомбицу да им тиме припријетимо онда бар да им пркосимо својом слогом јер и турска окупација је трајала 500 година а ова окупација це проци много брзе. Ових ствари треба да буду свјесни и хрвати и босњаци јер це их Америка, Енглези и НАТО подрзавати само онолико колико њима буде требало. Они су нас и увукли у крвави градјански рат а онда кад им се то висе није гледало зауставили су рат потезом једне руке у Дејтону. Зато не треба пустити да газе мале народе. Све је јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

30.04.2019 05:58

Друзе млатис глогово грање. Ми плацамо Милосевицеву игру са развијеним светом. Заборавио си балван револуције итд.

Name

Јојс

30.04.2019 04:51

само уједињење

ОДГОВОРИТЕ
Name

У вези такси..

30.04.2019 05:09

треба узвратити економским конзтамјерама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

30.04.2019 05:14

Рекох ја, цеми зурба? Демократија није зец да побјегне. Само лагано, развој це да уцини остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

30.04.2019 09:57

Само га таксе муче,других проблема нема.ДНО-ДНО и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ