Звезда пред Нови Сад: Терен брине, Боаћи радује!

Црвено-бијели у сриједу играју против Војводине. Нападач из Гане се вратио тренинзима.

Фудбал 30.04.2019 | 14:30
Звезда пред Нови Сад: Терен брине, Боаћи радује!
Други стријелац Црвене звезде ове сезоне у Суперлиги са 13 голова у 15 утакмица поново је на тренинзима. Ричмонд Боаћи се опоравио од повреде због које је пропустио претходне три утакмице и могао би у сриједу да се нађе у тиму за гостовање у Новом Саду, против Војводине (16 часова, пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Да ли ће бити тако, зависиће сигурно и од стања терена на "Карађорђу", који већ неко вријеме није у добром стању, а киша и дуел Пролетер - Раднички Ниш дан раније могли би додатно да га погоршају.

Управо је на то упозорио бек црвено-бијелих, Милан Гајић.

Ричмонд Боаћи је ове сезоне одиграо 890 минута у Суперлиги, почевши 10 утакмица, а у пет је ушао са клупе. Исто толико пута је и замијењен. Постигао је 13 голова, три мање од Бена (22 утакмице, 1.745 минута), а три више од Павкова (24 утакмице, 1.537 минута).

"Најбитније је да остваримо још једну побједу, да потврдимо добру игру од прошлог четвртка. Неће бити лако, гостујемо на терену који по правилу није баш најсјајнији, а дан прије нас ће и Пролетер одиграти свој меч на 'Карађорђу'. Ипак, то су околности на које не можемо да утичемо. Најбитније је да смо сви здрави, да немамо повријеђених играча, радује нас што се и Боаћи враћа тренинзима. Лијепо смо се одморили и потпуно спремни дочекујемо сусрет у сриједу", изјавио је Гајић за клупски сајт.

Побједом у 160. "вјечитом дербију" против Партизана (2:1) и ремијем другопласираног Радничког са Чукаричким (2:2), Звезда је четири кола прије краја дошла до шест бодова предности и само је чудо може спријечити да одбрани титулу националног првака.

Да су одахнули на "Маракани" после нервозе коју је донео пораз од Чукаричког (2:3), потврђује и то што је тренер Владан Милојевић дао играчима два слободна дана након победе над Партизаном, па су са својим породицама провели Ускрс.

"Лијепо је што смо за овако важан празник имали слободне дане и прилику да их проведемо са својим породицама. Отишли смо на одмор у одличном расположењу послије побједе у 'вјечитом дербију'. Све се уклопило у великој недељи. Напунили смо батерије за викенд и спремни смо за преостале четири утакмице у шампионској трци".

Гајић је поновио да је екипи циљ "дупла-круна", а истакао је и да је задовољан личном формом од доласка у Црвену звезду из Бордоа, током зимског прелазног рока.

"Много пута сам истакао до сада да су ме саиграчи одлично прихватили,. Лично ми је, када сам дошао, било најбитније да се физички вратим у форму што брже. То је сада већ обављено, остало је да се још додатно уиграм, да ухватим аутоматизам. Лично сам задовољан досадашњим учинком, а наравно тежим бољем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар