Zvezda pred Novi Sad: Teren brine, Boaći raduje!

Crveno-bijeli u srijedu igraju protiv Vojvodine. Napadač iz Gane se vratio treninzima.

Fudbal 30.04.2019 | 14:30
Zvezda pred Novi Sad: Teren brine, Boaći raduje!
Drugi strijelac Crvene zvezde ove sezone u Superligi sa 13 golova u 15 utakmica ponovo je na treninzima. Ričmond Boaći se oporavio od povrede zbog koje je propustio prethodne tri utakmice i mogao bi u srijedu da se nađe u timu za gostovanje u Novom Sadu, protiv Vojvodine (16 časova, prenos na TV Arena Sport 1).

Da li će biti tako, zavisiće sigurno i od stanja terena na "Karađorđu", koji već neko vrijeme nije u dobrom stanju, a kiša i duel Proleter - Radnički Niš dan ranije mogli bi dodatno da ga pogoršaju.

Upravo je na to upozorio bek crveno-bijelih, Milan Gajić.

Ričmond Boaći je ove sezone odigrao 890 minuta u Superligi, počevši 10 utakmica, a u pet je ušao sa klupe. Isto toliko puta je i zamijenjen. Postigao je 13 golova, tri manje od Bena (22 utakmice, 1.745 minuta), a tri više od Pavkova (24 utakmice, 1.537 minuta).

"Najbitnije je da ostvarimo još jednu pobjedu, da potvrdimo dobru igru od prošlog četvrtka. Neće biti lako, gostujemo na terenu koji po pravilu nije baš najsjajniji, a dan prije nas će i Proleter odigrati svoj meč na 'Karađorđu'. Ipak, to su okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Najbitnije je da smo svi zdravi, da nemamo povrijeđenih igrača, raduje nas što se i Boaći vraća treninzima. Lijepo smo se odmorili i potpuno spremni dočekujemo susret u srijedu", izjavio je Gajić za klupski sajt.

Pobjedom u 160. "vječitom derbiju" protiv Partizana (2:1) i remijem drugoplasiranog Radničkog sa Čukaričkim (2:2), Zvezda je četiri kola prije kraja došla do šest bodova prednosti i samo je čudo može spriječiti da odbrani titulu nacionalnog prvaka.

Da su odahnuli na "Marakani" posle nervoze koju je doneo poraz od Čukaričkog (2:3), potvrđuje i to što je trener Vladan Milojević dao igračima dva slobodna dana nakon pobede nad Partizanom, pa su sa svojim porodicama proveli Uskrs.

"Lijepo je što smo za ovako važan praznik imali slobodne dane i priliku da ih provedemo sa svojim porodicama. Otišli smo na odmor u odličnom raspoloženju poslije pobjede u 'vječitom derbiju'. Sve se uklopilo u velikoj nedelji. Napunili smo baterije za vikend i spremni smo za preostale četiri utakmice u šampionskoj trci".

Gajić je ponovio da je ekipi cilj "dupla-kruna", a istakao je i da je zadovoljan ličnom formom od dolaska u Crvenu zvezdu iz Bordoa, tokom zimskog prelaznog roka.

"Mnogo puta sam istakao do sada da su me saigrači odlično prihvatili,. Lično mi je, kada sam došao, bilo najbitnije da se fizički vratim u formu što brže. To je sada već obavljeno, ostalo je da se još dodatno uigram, da uhvatim automatizam. Lično sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, a naravno težim boljem".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar