Бекам, Ван Нистелрој, Хаинце, Роналдо и Погба!

Рајола се наводно договорио са Перезом око плате свог клијента, после чега је остало "само" да се председник Реала договори са Глејзерима око висине обештећења. Да ли је "само"?

Фудбал 30.04.2019 | 22:30
Бекам, Ван Нистелрој, Хаинце, Роналдо и Погба!
2003/04 Дејвид Бекам 37,5
2006/07 Руд ван Нистелрој 15,5
2007/08 Габријел Хаинце 12,0
2009/10 Кристијано Роналдо 94,5
2014/15 Хавијер Ернандез 3,2*
2019/20 Пол Погба ???,?

*напомена: суме су у милионима евра, звездица означава позајмице

Ово је нови списак фудбалера који су прелазили из Манчестер јунајтеда у Реал Мадрид, тврди шпански дневник "Ас", који је у броју од понедељка на насловној страни најавио нови "галактички" трансфер Флорентина Переза.

Познати фудбалски менаџер Мино Рајола, наводно, договорио је са председником Реала све услове под којима ће његова "златна кока" наступати наредних сезона у белом дресу. Конкретно за плату од 12 милиона евра по сезони нето, после чега остаје "само" да се Перез договори са извршним директором Јунајтеда, Едом Вудвардом, око висине обештећења за Пола Погбу.

Француза због слабих наступа у црвеном дресу критикују новинари, навијачи, али и легенде клуба попут Роја Кина, кој га баш није поштедео за приказано у претходних месец дана.

Француз се пре три године вратио на "Олд трафорд" за 105 милиона евра, од којих је - испоставило се -чак 40 одсто припало Рајоли, а остатак Јувентусу.

Веровало се да је за посртања 26-годишњег везисте у покушају да оправда очекивања у Енглеској заслужан менаџер који је и заговарао тада рекордни трансфер у свету фудбала, Жозе Мурињо, али се неколико месеци по одласку Португалца из клуба испоставило да Погба и даље игра променљиво и не успева да се наметне као лидер ни код новог менаџера, Олеа Гунара Солскјера.

Рајола од јануара 2018. и доласка Алексиса Санчеза за рекордну плату у Премијер лиги од 400.000 фунти недељно не крије да је његов клијент незадовољан и да, он лично, сматра да би Погба требало да буде најбоље плаћени играч тима.

Утолико, наводе упућени у догађаје у Манчестеру, власници клуба разматрају да ли је у овом тренутку боље разговарати са Погбом о растанку него о наставку сарадње, па отуда оно "само" из најављеног контакта Переза и породице Глејзер можда није случајно.

Француски медији, и даље уверени да је Погба на Светском првенству у Русији доказао да се ради о играчу светске класе, тврде да њихов репрезентативац сматра да би у Шпанији имао бољу шансу да заслужи "Златну лопту" него у Енглеској.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар