Bekam, Van Nistelroj, Haince, Ronaldo i Pogba!

Rajola se navodno dogovorio sa Perezom oko plate svog klijenta, posle čega je ostalo "samo" da se predsednik Reala dogovori sa Glejzerima oko visine obeštećenja. Da li je "samo"?

Fudbal 30.04.2019 | 22:30
Bekam, Van Nistelroj, Haince, Ronaldo i Pogba!
2003/04 Dejvid Bekam 37,5
2006/07 Rud van Nistelroj 15,5
2007/08 Gabrijel Haince 12,0
2009/10 Kristijano Ronaldo 94,5
2014/15 Havijer Ernandez 3,2*
2019/20 Pol Pogba ???,?

*napomena: sume su u milionima evra, zvezdica označava pozajmice

Ovo je novi spisak fudbalera koji su prelazili iz Mančester junajteda u Real Madrid, tvrdi španski dnevnik "As", koji je u broju od ponedeljka na naslovnoj strani najavio novi "galaktički" transfer Florentina Pereza.

Poznati fudbalski menadžer Mino Rajola, navodno, dogovorio je sa predsednikom Reala sve uslove pod kojima će njegova "zlatna koka" nastupati narednih sezona u belom dresu. Konkretno za platu od 12 miliona evra po sezoni neto, posle čega ostaje "samo" da se Perez dogovori sa izvršnim direktorom Junajteda, Edom Vudvardom, oko visine obeštećenja za Pola Pogbu.

Francuza zbog slabih nastupa u crvenom dresu kritikuju novinari, navijači, ali i legende kluba poput Roja Kina, koj ga baš nije poštedeo za prikazano u prethodnih mesec dana.

Francuz se pre tri godine vratio na "Old traford" za 105 miliona evra, od kojih je - ispostavilo se -čak 40 odsto pripalo Rajoli, a ostatak Juventusu.

Verovalo se da je za posrtanja 26-godišnjeg veziste u pokušaju da opravda očekivanja u Engleskoj zaslužan menadžer koji je i zagovarao tada rekordni transfer u svetu fudbala, Žoze Murinjo, ali se nekoliko meseci po odlasku Portugalca iz kluba ispostavilo da Pogba i dalje igra promenljivo i ne uspeva da se nametne kao lider ni kod novog menadžera, Olea Gunara Solskjera.

Rajola od januara 2018. i dolaska Aleksisa Sančeza za rekordnu platu u Premijer ligi od 400.000 funti nedeljno ne krije da je njegov klijent nezadovoljan i da, on lično, smatra da bi Pogba trebalo da bude najbolje plaćeni igrač tima.

Utoliko, navode upućeni u događaje u Mančesteru, vlasnici kluba razmatraju da li je u ovom trenutku bolje razgovarati sa Pogbom o rastanku nego o nastavku saradnje, pa otuda ono "samo" iz najavljenog kontakta Pereza i porodice Glejzer možda nije slučajno.

Francuski mediji, i dalje uvereni da je Pogba na Svetskom prvenstvu u Rusiji dokazao da se radi o igraču svetske klase, tvrde da njihov reprezentativac smatra da bi u Španiji imao bolju šansu da zasluži "Zlatnu loptu" nego u Engleskoj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar