Сари брани Игуаина: Суареза сте чекали?

Менаџер Челсија, међутим, заборавља да је Уругвајац имао 24 године када је дошао у Енглеску.

Фудбал 30.04.2019 | 20:15
Сари брани Игуаина: Суареза сте чекали?
Менаџер Челсија тврди да клуб има намеру да задржи аргентинског нападача Гонзала Игуаина, који на "Стамфорд бриџу" наступа од зимус као позајмљени фудбалер Јувентуса.

"У теорији, Игуаин остаје у клубу", рекао је Маурицио Сари, који је са Аргентинцем успешно сарађивао у Наполију.

Игуаин и Суарез су исто годиште, 1987, с тим да је Уругвајац дошао у Енглеску осам година пре Аргентинца у трансферу из Ајакса у Ливерпул. Имао је 24 године.

"Тешко је се адаптирати на Премијер лигу и мислим да ће следеће сезоне постићи много голова. Нападачима је тешко да се навикну на Премијер лигу. Сећам се да је Суарез за Ливерпул у својој првој сезони постигао само три гола, затим 16, па онда 24", рекао је Сари, после нове Игуаинове партије за заборав на "Олд трафорду" упркос чему је имао најбољу прилику на утакмици у 97. минуту и помогао Давиду Де Хеи да се искупи за нову очајну реакцију код поготка за 1:1, што је био и коначан резултат.

Манчестер јунајтед повео је у 11. минуту преко Хуана Мате, а изједначио је Маркос Алонсо два минута пре краја првог полувремена, након што Де Хеа није успео да укроти ударац Антонија Ридигера са велике удаљености.

Сари је у хаотичној утакмици оставио Игуаина на терену до краја, иако се "буцкасти" нападач мучио од старта и испоставило се да је у седмом минуту надокнаде могао да уведе екипу у Лигу шампиона на терену директног ривала.

Челси има опцију да продужи позајмицу и да откупи уговор, али забрана трансфера коју "плавци" имају у наредне две сезоне, као и слаб голгетерски учинак Аргентинца, ствари због којих је његова будућност неизвесна. Игуаин је у Челси стигао у јануару после полусезоне проведене на позајмици у Милану за који је дао шест голова на 12 утакмица.

У Премијер лиги за сада има четири гола на 15 мечева.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар