Sari brani Iguaina: Suareza ste čekali?

Menadžer Čelsija, međutim, zaboravlja da je Urugvajac imao 24 godine kada je došao u Englesku.

Fudbal 30.04.2019 | 20:15
Sari brani Iguaina: Suareza ste čekali?
Menadžer Čelsija tvrdi da klub ima nameru da zadrži argentinskog napadača Gonzala Iguaina, koji na "Stamford bridžu" nastupa od zimus kao pozajmljeni fudbaler Juventusa.

"U teoriji, Iguain ostaje u klubu", rekao je Mauricio Sari, koji je sa Argentincem uspešno sarađivao u Napoliju.

Iguain i Suarez su isto godište, 1987, s tim da je Urugvajac došao u Englesku osam godina pre Argentinca u transferu iz Ajaksa u Liverpul. Imao je 24 godine.

"Teško je se adaptirati na Premijer ligu i mislim da će sledeće sezone postići mnogo golova. Napadačima je teško da se naviknu na Premijer ligu. Sećam se da je Suarez za Liverpul u svojoj prvoj sezoni postigao samo tri gola, zatim 16, pa onda 24", rekao je Sari, posle nove Iguainove partije za zaborav na "Old trafordu" uprkos čemu je imao najbolju priliku na utakmici u 97. minutu i pomogao Davidu De Hei da se iskupi za novu očajnu reakciju kod pogotka za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Mančester junajted poveo je u 11. minutu preko Huana Mate, a izjednačio je Markos Alonso dva minuta pre kraja prvog poluvremena, nakon što De Hea nije uspeo da ukroti udarac Antonija Ridigera sa velike udaljenosti.

Sari je u haotičnoj utakmici ostavio Iguaina na terenu do kraja, iako se "buckasti" napadač mučio od starta i ispostavilo se da je u sedmom minutu nadoknade mogao da uvede ekipu u Ligu šampiona na terenu direktnog rivala.

Čelsi ima opciju da produži pozajmicu i da otkupi ugovor, ali zabrana transfera koju "plavci" imaju u naredne dve sezone, kao i slab golgeterski učinak Argentinca, stvari zbog kojih je njegova budućnost neizvesna. Iguain je u Čelsi stigao u januaru posle polusezone provedene na pozajmici u Milanu za koji je dao šest golova na 12 utakmica.

U Premijer ligi za sada ima četiri gola na 15 mečeva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar