Арсеналова ''мачка у џаку'' завршила сезону!

Крај агоније! Неславан завршетак лондонске авантуре за Дениса Суареза!

Фудбал 01.05.2019 | 09:15
Арсеналова ''мачка у џаку'' завршила сезону!
Ужасна трансфер прича и агонија Арсенала и Дениса Суареза окончана је данас. Коначно. Везиста Барселоне завршио је сезону због повреде препоне и неће више конкурисати за тим код тренера Унаја Емерија у наредних месец дана.

Шпанац ће се вратити у Каталонију где је пред прелазак на позајмицу зимус продужио уговор, али нема сумње да ће у Лондону остати убележен као једно од најгорих појачања које је икада крочило на Емирате.

Јер Шпанац је одиграо само 95 минута за Тобџије у 2019. години, а новинари Тајмса већ су израчунали да од његовог ангажмана Арсенал има само трошак, а никакву корист. Конкретно, сваки Суарезов минут на терену коштао је Тобџије око 33.000 евра.

Денис Суарез је на терену провео тек 95 минута овог пролећа (67 у Премијер лиги и 28 у двомечу Лиге Еворпе са БАТЕ Борисовим). Нити је дао гол, нити уписао асистенцију, далеко од тога да има и неки значај за игру екипе Унаја Емерија, а како је целокупан посао коштао Енглезе 3.100.000 евра долази се до податка да је сваки минут на терену вредан око 32.631 евра.

Подсетимо, Барселона је на име позајмице добила 2.500.000 евра, а Арсенал је прихватио да му до краја сезоне покрије плату у вредности од 600.0000 евра. Џаба, паре су узалуд бачене, а Денис успео да потуче и Чилеанца Алекиса Санчеза чији сваки минутна терену Манчестер Јунајтед плаћа око 20.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар