Arsenalova ''mačka u džaku'' završila sezonu!

Kraj agonije! Neslavan završetak londonske avanture za Denisa Suareza!

Fudbal 01.05.2019 | 09:15
Arsenalova ''mačka u džaku'' završila sezonu!
Užasna transfer priča i agonija Arsenala i Denisa Suareza okončana je danas. Konačno. Vezista Barselone završio je sezonu zbog povrede prepone i neće više konkurisati za tim kod trenera Unaja Emerija u narednih mesec dana.

Španac će se vratiti u Kataloniju gde je pred prelazak na pozajmicu zimus produžio ugovor, ali nema sumnje da će u Londonu ostati ubeležen kao jedno od najgorih pojačanja koje je ikada kročilo na Emirate.

Jer Španac je odigrao samo 95 minuta za Tobdžije u 2019. godini, a novinari Tajmsa već su izračunali da od njegovog angažmana Arsenal ima samo trošak, a nikakvu korist. Konkretno, svaki Suarezov minut na terenu koštao je Tobdžije oko 33.000 evra.

Denis Suarez je na terenu proveo tek 95 minuta ovog proleća (67 u Premijer ligi i 28 u dvomeču Lige Evorpe sa BATE Borisovim). Niti je dao gol, niti upisao asistenciju, daleko od toga da ima i neki značaj za igru ekipe Unaja Emerija, a kako je celokupan posao koštao Engleze 3.100.000 evra dolazi se do podatka da je svaki minut na terenu vredan oko 32.631 evra.

Podsetimo, Barselona je na ime pozajmice dobila 2.500.000 evra, a Arsenal je prihvatio da mu do kraja sezone pokrije platu u vrednosti od 600.0000 evra. Džaba, pare su uzalud bačene, a Denis uspeo da potuče i Čileanca Alekisa Sančeza čiji svaki minutna terenu Mančester Junajted plaća oko 20.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar