Марк Гасол игра на Мундобаскету!

Желим још медаља са Шпанијом! Центар фурије има мотива као када је почео да игра.

Кошарка 01.05.2019 | 10:00
Марк Гасол игра на Мундобаскету!
Воле браћа Гасол да играју за репрезентацију, обожавају. Када су они у питању, није питање да ли ће се одазвати позиву државног тима. Док је старији Пау са 38 година већ престар да би заузимао место неким новим, младим лавовима, његов четири године млађи брат Марк најављује да ће бити у саставу Шпаније за Мундобаскет.

Још једно првенство, још једна шанса за медаљу и још више: још једно лето у друштву најбољих пријатеља из света кошарке.

„Ближи сам крају него почетку моје репрезентативне каријере, али мотивација ми је иста као када сам почео да носим дрес Шпаније. Уживам у тренуцима које проводим са другарима, од тренинга, преко дружења, до такмичења. Желим да помогнем државном тиму да настави са добрим резултатима и да освојим још медаља и титула пре него што се повучем“, рекао је Гасол за Еурохупс.

Марку су још жива сећања на 2006. годину, када је у дресу Шпаније освојио злато на Светском првенству у Јапану.

„Када год помислим на то, појаве се осмех и сећања на много лепих ствари. Имали смо много добар турнир, а освајање светске титуле је остварење снова, који желите макар једном у каријери да остварите. Било је пре 13 година, али су сећања још жива. Био је то један од најважнијих догађаја у каријери“, истакао јеМарк Гасол.

Шпанија је на Мундобаскету у Кини у групи са Ираном, Порториком и Тунисом.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар