Mark Gasol igra na Mundobasketu!

Želim još medalja sa Španijom! Centar furije ima motiva kao kada je počeo da igra.

Košarka 01.05.2019 | 10:00
Mark Gasol igra na Mundobasketu!
Vole braća Gasol da igraju za reprezentaciju, obožavaju. Kada su oni u pitanju, nije pitanje da li će se odazvati pozivu državnog tima. Dok je stariji Pau sa 38 godina već prestar da bi zauzimao mesto nekim novim, mladim lavovima, njegov četiri godine mlađi brat Mark najavljuje da će biti u sastavu Španije za Mundobasket.

Još jedno prvenstvo, još jedna šansa za medalju i još više: još jedno leto u društvu najboljih prijatelja iz sveta košarke.

„Bliži sam kraju nego početku moje reprezentativne karijere, ali motivacija mi je ista kao kada sam počeo da nosim dres Španije. Uživam u trenucima koje provodim sa drugarima, od treninga, preko druženja, do takmičenja. Želim da pomognem državnom timu da nastavi sa dobrim rezultatima i da osvojim još medalja i titula pre nego što se povučem“, rekao je Gasol za Eurohups.

Marku su još živa sećanja na 2006. godinu, kada je u dresu Španije osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Japanu.

„Kada god pomislim na to, pojave se osmeh i sećanja na mnogo lepih stvari. Imali smo mnogo dobar turnir, a osvajanje svetske titule je ostvarenje snova, koji želite makar jednom u karijeri da ostvarite. Bilo je pre 13 godina, ali su sećanja još živa. Bio je to jedan od najvažnijih događaja u karijeri“, istakao jeMark Gasol.

Španija je na Mundobasketu u Kini u grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar