Мартин Јол: Тадић је био просјечан играч у Енглеској!

А у Холандији је један од најбољих! Холандски стручњак навија у полуфиналу за - Тотенхем!

Фудбал 30.04.2019 | 08:30
Мартин Јол: Тадић је био просјечан играч у Енглеској!
Чудна је зверка Мартин Јол. Холанђанин, рођен у Хагу, који је тренирао Ајакс, а који признаје да ће у полуфиналу Лиге шампиона свим срцем навијати за – Тотенхем.

Тренирао је Јол и лондонске Певце, био им је на клупи од 2004. до 2007. Купио је и кућу одмах поред тренинг кампа Тотенхема. И зато није имао никакав проблем да до детаља сецира игру Ајакса и открије све врлине и мане екипе, уз поруку да ће навијати за пролаз Тотенхема.

„Навијач сам Тотенхема још откада сам имао осам година. Заједно са братом сам постао фан Певаца и имао сам дрес Џимија Гривса. Када сам постао менаџер екипе, живели смо у Чигвелу и ја сам једини који сам и после одласка остао да живим тамо. Волим Тотенхем, он ће заувек бити мој клуб“, рекао је Јол.

Холанђанин је у сусрет полуфиналу Лиге шампиона решио да помогне клубу који воли. Чак му је препоручио и да купи на крају сезоне једног играча Ајакса, а дотакао се у тој пепоруци и Душана Тадића.

„Да сам данас у Тотенхему, довео бих Зијеха. Није најјачи на терену, али се развија у веома доброг играча. На пример, погледајте Тадића. Био је просечан играч у Премијер лиги, док је у Холандији један од најбољих у лиги. Није у Холандији тако тешко као што људи мисле“.

Јол је поручио Тотенхему да ће кључ победе над Ајаксом бити да се заустави Френки де Јонг.

„Као Холанђанин, идем против својих принципа и зато поручујем Певцима да морају да зауставе Де Јонга. Невероватан је, никада нисте видели играча као што је он. Он је попут Јохана Кројфа, али дели лопте из дубине. Ако не може да пошаље пас, онда те претрчи. Зато је Барселона дала за њега 75.000.000 евра. Откако је заиграо за репрезентацију, тим Холандије је напредовао. Победили смо Немачку, Француску, а пре њега нисмо играли ни на Светском, ни на Европском првенству“.

Издвојио је Јол још двојицу веома битних играча Ајакса.

“Хаким Зијех је на десној страни, али је више везиста него нападач. Улази с бока у средину, даје лопте у простор, има одличан пас. Када је лопта код њега, остали нападачи беже и траже пас у простор. Давид Нерес, талентовани Бразилац је лево, док је Душан Тадић у шпицу, иако није класична деветка. Тадић ће направити много проблема за крупне штопере као што су Тоби Алдервирлд и Јан Фертонген”.

Холандски стручњак је поручио Тотенхему да ће имати велике проблеме ако заигра у формацији 4-2-3-1 и да би било много боље да изађе на терен у систему 3-4-3.

Открио је Мартин Јол и у чему је тајна успеха Ајакса.

“Ствар са Ајаксом је у томе што њих није брига за Тотенхем. Ни за Реал Мадрид, ни за Јувентус – које су тукли у гостима ове сезоне. Играју у неку руку као Холандија пре 25 година. И баш зато што их није брига је “квака” зашто су тако добри против великих тимова. Биће то страшне две утакмице”, тврди Мартин Јол.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар