Martin Jol: Tadić je bio prosječan igrač u Engleskoj!

A u Holandiji je jedan od najboljih! Holandski stručnjak navija u polufinalu za - Totenhem!

Fudbal 30.04.2019 | 08:30
Martin Jol: Tadić je bio prosječan igrač u Engleskoj!
Čudna je zverka Martin Jol. Holanđanin, rođen u Hagu, koji je trenirao Ajaks, a koji priznaje da će u polufinalu Lige šampiona svim srcem navijati za – Totenhem.

Trenirao je Jol i londonske Pevce, bio im je na klupi od 2004. do 2007. Kupio je i kuću odmah pored trening kampa Totenhema. I zato nije imao nikakav problem da do detalja secira igru Ajaksa i otkrije sve vrline i mane ekipe, uz poruku da će navijati za prolaz Totenhema.

„Navijač sam Totenhema još otkada sam imao osam godina. Zajedno sa bratom sam postao fan Pevaca i imao sam dres Džimija Grivsa. Kada sam postao menadžer ekipe, živeli smo u Čigvelu i ja sam jedini koji sam i posle odlaska ostao da živim tamo. Volim Totenhem, on će zauvek biti moj klub“, rekao je Jol.

Holanđanin je u susret polufinalu Lige šampiona rešio da pomogne klubu koji voli. Čak mu je preporučio i da kupi na kraju sezone jednog igrača Ajaksa, a dotakao se u toj peporuci i Dušana Tadića.

„Da sam danas u Totenhemu, doveo bih Zijeha. Nije najjači na terenu, ali se razvija u veoma dobrog igrača. Na primer, pogledajte Tadića. Bio je prosečan igrač u Premijer ligi, dok je u Holandiji jedan od najboljih u ligi. Nije u Holandiji tako teško kao što ljudi misle“.

Jol je poručio Totenhemu da će ključ pobede nad Ajaksom biti da se zaustavi Frenki de Jong.

„Kao Holanđanin, idem protiv svojih principa i zato poručujem Pevcima da moraju da zaustave De Jonga. Neverovatan je, nikada niste videli igrača kao što je on. On je poput Johana Krojfa, ali deli lopte iz dubine. Ako ne može da pošalje pas, onda te pretrči. Zato je Barselona dala za njega 75.000.000 evra. Otkako je zaigrao za reprezentaciju, tim Holandije je napredovao. Pobedili smo Nemačku, Francusku, a pre njega nismo igrali ni na Svetskom, ni na Evropskom prvenstvu“.

Izdvojio je Jol još dvojicu veoma bitnih igrača Ajaksa.

“Hakim Zijeh je na desnoj strani, ali je više vezista nego napadač. Ulazi s boka u sredinu, daje lopte u prostor, ima odličan pas. Kada je lopta kod njega, ostali napadači beže i traže pas u prostor. David Neres, talentovani Brazilac je levo, dok je Dušan Tadić u špicu, iako nije klasična devetka. Tadić će napraviti mnogo problema za krupne štopere kao što su Tobi Aldervirld i Jan Fertongen”.

Holandski stručnjak je poručio Totenhemu da će imati velike probleme ako zaigra u formaciji 4-2-3-1 i da bi bilo mnogo bolje da izađe na teren u sistemu 3-4-3.

Otkrio je Martin Jol i u čemu je tajna uspeha Ajaksa.

“Stvar sa Ajaksom je u tome što njih nije briga za Totenhem. Ni za Real Madrid, ni za Juventus – koje su tukli u gostima ove sezone. Igraju u neku ruku kao Holandija pre 25 godina. I baš zato što ih nije briga je “kvaka” zašto su tako dobri protiv velikih timova. Biće to strašne dve utakmice”, tvrdi Martin Jol.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar