Азаров проблем је нови уговор!

Навијачи се надају останку, Сари тражи одговор клуба. . . Са Игуаином је замршено, Челси има два пута. . .  Доста недоумица уочи предстојећег лета и дешавања на Стамфорд Бриџу.

Фудбал 29.04.2019 | 22:00
Азаров проблем је нови уговор!
Извукао је Челси живу главу на Олд Трафорду и извукао још један бод којим два кола пре краја има солидну шансу да обезбеди директан пласман у Лигу шампиона и тако сезона не постане комплетни фијаско.

Како се крај Премијер лиге ближи, тако расте и неизвесност око останка најбољег играча Едена Азара. Белгијанац који се невероватним сплетом околности није нашао у тиму године енглеског првенства, упркос одличним бројкама и даље није потписао нови уговор с Челсијем, што клуб ставља у нимало завидну позицију. Како Азар од лета улази у последњу годину уговора, његова откупна цена ће пасти, а Челси притом неће бити у могућности да доведе његову директну замену због суспензије која забрањује довођење нових играча на Стамфорд Бриџ. 

Упитан да прокоментарише Азарову будућност и све чешће приче да је практично договорио трансфер у Реал већ у јулу, Маурисио Сари остао је закопчан скоро до грла...

"Не знам ништа, мораћете да питате клуб да ли остаје. Проблем је нови уговор, јер сада улази у последњу годину старог. Стварно не знам ништа, а у овом тренутку ми није толико ни важно", рекао је Сари и додао:

"Јако сам срећан Азаром и његовим играма, увек се бори на терену. Зато ћу поштовати сваку његову одлуку".

Међу навијачима се ових дана пробудила доза наде да би Азар могао да одбије Реалов позив, јер се појавио у рекламном споту за нове дресове, који су тема за себе. То, опет, ништа не мора да значи, јер врло лако може да се догоди да Челси овако прикрива трагове и одлаже неизбежно, мада је протеклих година међу клубовима важила пракса да у оваквим кампањама не користе играче који неће бити ту после лета. Пример је Реал са Кристијаном Роналдом прошле године... 

Подсетимо, Челси је у неколико преговора Азару нудио уговор од преко 350.000 евра седмично, што би га учинило најплаћенијим играчем у историји клуба. Белгијанац је досад одбијао све варијанте, летос је говорио да је можда дошло време за растанак, мада критичари мисле да је нова позиција клуба у њему пробудила одређене емоције, због чега се и даље ломи око тога да ли да оде или остане...

Сари током свог обраћања није причао само о Азару, већ се дохватио и ситуације са Гонзалом Игуаином. Због поменуте суспензије Челси се налази у другој врсти проблема, јер Оливијеу Жируу уговор истиче на лето, а Игуаин је на позајмици из до краја сезоне, после чега клуб има две опције. Али, питање је шта ће се десити... Аргентинац се досад није прославио на Бриџу и постигао је свега четири поготка у дванаест лигашких утакмица, што је значајно утицало на Челсијеву тренутну позицију на табели.

"Теоретски да", узвратио је Сари на питање да ли ће Игуаин остати у клубу до краја уговора:

"Тешко је навићи се на Премијер лигу. Верујем да ће наредне сезоне постићи више голова. Сваком нападачу је тешко да игра ово такмичење. Сетимо се да је Луис Суарез у својој првој сезони у Ливерпулу постигао само три гола, а онда 16, па 24".

И Игуаинов случај је компликован. Наиме, Челси и Јувентус од јануара имају договор да овог лета Аргентинац може бити откупљен комплетно по цени од 35.000.000 евра, или да Плавци искеширају 17.000.000 европских новчаница и тако продуже позајмицу на још годину дана. Компликација настаје због чињенице да је Челси званично суспендован, иако постоји жалба на коју се још чека званични одговор. Нејасно је да ли Челси сада уопште може да направи било шта са Игуаином због активног протокола забране регистровања играча...

"Нисам задужен за рад на тржишту, па не знам шта ће бити", поручио је Сари, коментаришући ову компликовану тему.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар