Azarov problem je novi ugovor!

Navijači se nadaju ostanku, Sari traži odgovor kluba. . . Sa Iguainom je zamršeno, Čelsi ima dva puta. . .  Dosta nedoumica uoči predstojećeg leta i dešavanja na Stamford Bridžu.

Fudbal 29.04.2019 | 22:00
Azarov problem je novi ugovor!
Izvukao je Čelsi živu glavu na Old Trafordu i izvukao još jedan bod kojim dva kola pre kraja ima solidnu šansu da obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona i tako sezona ne postane kompletni fijasko.

Kako se kraj Premijer lige bliži, tako raste i neizvesnost oko ostanka najboljeg igrača Edena Azara. Belgijanac koji se neverovatnim spletom okolnosti nije našao u timu godine engleskog prvenstva, uprkos odličnim brojkama i dalje nije potpisao novi ugovor s Čelsijem, što klub stavlja u nimalo zavidnu poziciju. Kako Azar od leta ulazi u poslednju godinu ugovora, njegova otkupna cena će pasti, a Čelsi pritom neće biti u mogućnosti da dovede njegovu direktnu zamenu zbog suspenzije koja zabranjuje dovođenje novih igrača na Stamford Bridž. 

Upitan da prokomentariše Azarovu budućnost i sve češće priče da je praktično dogovorio transfer u Real već u julu, Maurisio Sari ostao je zakopčan skoro do grla...

"Ne znam ništa, moraćete da pitate klub da li ostaje. Problem je novi ugovor, jer sada ulazi u poslednju godinu starog. Stvarno ne znam ništa, a u ovom trenutku mi nije toliko ni važno", rekao je Sari i dodao:

"Jako sam srećan Azarom i njegovim igrama, uvek se bori na terenu. Zato ću poštovati svaku njegovu odluku".

Među navijačima se ovih dana probudila doza nade da bi Azar mogao da odbije Realov poziv, jer se pojavio u reklamnom spotu za nove dresove, koji su tema za sebe. To, opet, ništa ne mora da znači, jer vrlo lako može da se dogodi da Čelsi ovako prikriva tragove i odlaže neizbežno, mada je proteklih godina među klubovima važila praksa da u ovakvim kampanjama ne koriste igrače koji neće biti tu posle leta. Primer je Real sa Kristijanom Ronaldom prošle godine... 

Podsetimo, Čelsi je u nekoliko pregovora Azaru nudio ugovor od preko 350.000 evra sedmično, što bi ga učinilo najplaćenijim igračem u istoriji kluba. Belgijanac je dosad odbijao sve varijante, letos je govorio da je možda došlo vreme za rastanak, mada kritičari misle da je nova pozicija kluba u njemu probudila određene emocije, zbog čega se i dalje lomi oko toga da li da ode ili ostane...

Sari tokom svog obraćanja nije pričao samo o Azaru, već se dohvatio i situacije sa Gonzalom Iguainom. Zbog pomenute suspenzije Čelsi se nalazi u drugoj vrsti problema, jer Olivijeu Žiruu ugovor ističe na leto, a Iguain je na pozajmici iz do kraja sezone, posle čega klub ima dve opcije. Ali, pitanje je šta će se desiti... Argentinac se dosad nije proslavio na Bridžu i postigao je svega četiri pogotka u dvanaest ligaških utakmica, što je značajno uticalo na Čelsijevu trenutnu poziciju na tabeli.

"Teoretski da", uzvratio je Sari na pitanje da li će Iguain ostati u klubu do kraja ugovora:

"Teško je navići se na Premijer ligu. Verujem da će naredne sezone postići više golova. Svakom napadaču je teško da igra ovo takmičenje. Setimo se da je Luis Suarez u svojoj prvoj sezoni u Liverpulu postigao samo tri gola, a onda 16, pa 24".

I Iguainov slučaj je komplikovan. Naime, Čelsi i Juventus od januara imaju dogovor da ovog leta Argentinac može biti otkupljen kompletno po ceni od 35.000.000 evra, ili da Plavci iskeširaju 17.000.000 evropskih novčanica i tako produže pozajmicu na još godinu dana. Komplikacija nastaje zbog činjenice da je Čelsi zvanično suspendovan, iako postoji žalba na koju se još čeka zvanični odgovor. Nejasno je da li Čelsi sada uopšte može da napravi bilo šta sa Iguainom zbog aktivnog protokola zabrane registrovanja igrača...

"Nisam zadužen za rad na tržištu, pa ne znam šta će biti", poručio je Sari, komentarišući ovu komplikovanu temu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar