Алегри још чека потврду!

Јуве размишља да га замени светским шампионом! Још се не зна ко ће тренирати Јувентус следеће сезоне.

Фудбал 29.04.2019 | 21:30
Алегри још чека потврду!
Масимилијано Алегри је и пету сезону на клупи Јувентус освојио титулу шампиона Италије. На тих пет титула је додао четири дупле круне у пакету са Купом Италије. Освојена су и два Суперкупа Италије. Трофејна ризница која би требало да му буде довољна за бланко подршку у Јувентусу.

Али не...

Алегри нема потпуну подршку јер је дошао да би на домаћу доминацију накалемио толико жељени трофеј Лиге шампиона. Реч је о тренеру на чија појачања је потрошено највише новца у последњи три године у европском фудбалу. Дакле, ни Гвардиола, ни Клоп, већ је Алегри тај који је добио најскупља појачања од лета 2016. године. И поред тога није успео да освоји Лигу шампиона, а изгубио је два финала. Ове сезоне је био међу првим фаворитима за освајање, а испао је од Ајакса на свом терену када је његов тим фудбалски прегажен са све скупоценим појачањем попут Кристијана Роналда.

Зато многи сумњају да је Алегри прави човек за оно што Јувентус хоће. Све то утиче и на Алегрија које је пре две вечери имао жесток вербални иступ против телевизијског аналитичара Данијела Аданија. Видело се да је Јувентусов стратег нервозан. Константне спекулације о неповерењу вероватно утичу на њега.

„Већ сам рекао да остајем и још једном ћу поновити: Остајем! Имам још годину дана уговора, а онда ћу разговарати са председником“, рекао је Алегри синоћ.

Међутим, не пита се он већ Андреа Ањели. А Јувентусов председник од елиминације од Ајакса одбија да потврди актуелног тренера за наредну сезону. Рекао је да ће причати на крају сезоне.

Ањели није одушевљен Алегријем, али нема спремну замену. Жеља му је био Зинедин Зидан, звао је легендарног Француза, али је Зизу одлучио да се врати у Реал. Није реална опција ни са Пепом Гвардиоломкоји је продужио уговор са Манчестер Ситијем.

Сада је у први план искочило име Дидијеа Дешана. Популарни Астерикс је неко ко има кредит у Торину и међу навијачима Јувентуса. Био је играч у последњој генерацији која је освојила Лигу шампиона за Јуве и пет година незамењив у везном реду Старе даме. Потом се вратио као тренер када је Јувентусу било најтеже и када је 2006. избачен у Серију Б због намештања.

Многи су тада у широком луку заобилазили Јуве, али Дешану није било из понижења да две године после финала Лиге шампиона са Монаком пређе у друголигашки фудбал због позива Старе даме. Лагано је вратио Јувентус у Серију А, али је због неслагања са управом клуба поднео оставку после једне сезоне. Била је то потпуно различита управа од ове данас. После тога је Дешан водио Марсељ којем је донео дуго чекану титулу првака Француске, да би 2012. преузео репрезентацију Француске и почео стварање генерације која ће прошлог лета освојити круну на Мундијалу.

Показао се и у клупском, и у репрезентативном фудбалу, зна како стоје ствари у Јувентусу и шта се у том клубу тражи. Карактер лидера је имао као играч који је често био капитен у својим тимовима, а показује га и као тренер после чистке коју је направио у репрезентацији Француске (Бензема, Рибери, Бен Арфа Нарси...) и смене генерација.

Има све што је потребно Јувентусу и делује као озбиљан кандидат ако Јуве пресече и раскине сарадњу саАлегријем. Као неке даље алтернативе се помињу још нереалан повратак Антонија Контеа и опција саСимонеом Инзагијем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар