Alegri još čeka potvrdu!

Juve razmišlja da ga zameni svetskim šampionom! Još se ne zna ko će trenirati Juventus sledeće sezone.

Fudbal 29.04.2019 | 21:30
Alegri još čeka potvrdu!
Masimilijano Alegri je i petu sezonu na klupi Juventus osvojio titulu šampiona Italije. Na tih pet titula je dodao četiri duple krune u paketu sa Kupom Italije. Osvojena su i dva Superkupa Italije. Trofejna riznica koja bi trebalo da mu bude dovoljna za blanko podršku u Juventusu.

Ali ne...

Alegri nema potpunu podršku jer je došao da bi na domaću dominaciju nakalemio toliko željeni trofej Lige šampiona. Reč je o treneru na čija pojačanja je potrošeno najviše novca u poslednji tri godine u evropskom fudbalu. Dakle, ni Gvardiola, ni Klop, već je Alegri taj koji je dobio najskuplja pojačanja od leta 2016. godine. I pored toga nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, a izgubio je dva finala. Ove sezone je bio među prvim favoritima za osvajanje, a ispao je od Ajaksa na svom terenu kada je njegov tim fudbalski pregažen sa sve skupocenim pojačanjem poput Kristijana Ronalda.

Zato mnogi sumnjaju da je Alegri pravi čovek za ono što Juventus hoće. Sve to utiče i na Alegrija koje je pre dve večeri imao žestok verbalni istup protiv televizijskog analitičara Danijela Adanija. Videlo se da je Juventusov strateg nervozan. Konstantne spekulacije o nepoverenju verovatno utiču na njega.

„Već sam rekao da ostajem i još jednom ću ponoviti: Ostajem! Imam još godinu dana ugovora, a onda ću razgovarati sa predsednikom“, rekao je Alegri sinoć.

Međutim, ne pita se on već Andrea Anjeli. A Juventusov predsednik od eliminacije od Ajaksa odbija da potvrdi aktuelnog trenera za narednu sezonu. Rekao je da će pričati na kraju sezone.

Anjeli nije oduševljen Alegrijem, ali nema spremnu zamenu. Želja mu je bio Zinedin Zidan, zvao je legendarnog Francuza, ali je Zizu odlučio da se vrati u Real. Nije realna opcija ni sa Pepom Gvardiolomkoji je produžio ugovor sa Mančester Sitijem.

Sada je u prvi plan iskočilo ime Didijea Dešana. Popularni Asteriks je neko ko ima kredit u Torinu i među navijačima Juventusa. Bio je igrač u poslednjoj generaciji koja je osvojila Ligu šampiona za Juve i pet godina nezamenjiv u veznom redu Stare dame. Potom se vratio kao trener kada je Juventusu bilo najteže i kada je 2006. izbačen u Seriju B zbog nameštanja.

Mnogi su tada u širokom luku zaobilazili Juve, ali Dešanu nije bilo iz poniženja da dve godine posle finala Lige šampiona sa Monakom pređe u drugoligaški fudbal zbog poziva Stare dame. Lagano je vratio Juventus u Seriju A, ali je zbog neslaganja sa upravom kluba podneo ostavku posle jedne sezone. Bila je to potpuno različita uprava od ove danas. Posle toga je Dešan vodio Marselj kojem je doneo dugo čekanu titulu prvaka Francuske, da bi 2012. preuzeo reprezentaciju Francuske i počeo stvaranje generacije koja će prošlog leta osvojiti krunu na Mundijalu.

Pokazao se i u klupskom, i u reprezentativnom fudbalu, zna kako stoje stvari u Juventusu i šta se u tom klubu traži. Karakter lidera je imao kao igrač koji je često bio kapiten u svojim timovima, a pokazuje ga i kao trener posle čistke koju je napravio u reprezentaciji Francuske (Benzema, Riberi, Ben Arfa Narsi...) i smene generacija.

Ima sve što je potrebno Juventusu i deluje kao ozbiljan kandidat ako Juve preseče i raskine saradnju saAlegrijem. Kao neke dalje alternative se pominju još nerealan povratak Antonija Kontea i opcija saSimoneom Inzagijem.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar