Дачић: Састанак није историјски

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се од данашњег састанка о западном Балкану у Берлину не може очекивати да буде историјски, те да је, имајући у виду ко на њему учествује, тешко очекивати да ће Приштина бити натјерана да укине таксе које је увела на робу из централне Србије.

Србија 29.04.2019 | 16:06
Дачић: Састанак није историјски
Он је напоменуо да на састанак нису позвани досадашњи учесници берлинског процеса: Аустрија, Италија, Британија, САД.

Дачић је оцијенио да позив предсједавајућем Савјета министара БиХ у техничком мандату Денису Звиздићу, који, како је нагласио, учествује као представник Бошњака, представља начин да се избјегне позив Милораду Додику, иако је легалан предсједавајући Предсједништва БиХ.

Он је за Телевизију "Пинк" рекао да је увјерен да ће на Србију сигурно бити притисака и поручио да предсједник Србије Александар Вучић није неко ко ће подлећи притисцима, поготову ако је нешто против српских интереса.

- Нема шансе да ће било ко из ове власти пристати на притиске против наших интереса - закључио је Дачић.

Њемачки канцелар Ангела Меркел и француски предсједник Емануел Макрон организоваће данас у Берлину састанак на који су позвани представници земаља западног Балкана, као и Хрватске, Словеније, те Европске комисије.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аматер

29.04.2019 14:26

Па овај Слобин унуциц је стварно....Ма сваки састанак у Европи треба прогласити историјским.Па нек се нагањавају с историјом.А овде нидје историје ни за љека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус.

29.04.2019 15:11

Ово ми висе лици на циркус . Сви позвани по партијској дузности. Све се унапријед зна . Ниста од овога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин за Дачића

29.04.2019 19:49

Де се више маните Босне и њених грађана.Ако вам је Додик добар одмах га водите и да га више никад не видимо овдје...Очигледно да је код главних европских лидера угасио и да је потпуно небитан лик.Па зар сте стварно мислили да ћете са својим србовањем да некога од њих уплашите...Е стварно сте папци...

ОДГОВОРИТЕ