Dačić: Sastanak nije istorijski

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se od današnjeg sastanka o zapadnom Balkanu u Berlinu ne može očekivati da bude istorijski, te da je, imajući u vidu ko na njemu učestvuje, teško očekivati da će Priština biti natjerana da ukine takse koje je uvela na robu iz centralne Srbije.

Srbija 29.04.2019 | 16:06
Dačić: Sastanak nije istorijski
On je napomenuo da na sastanak nisu pozvani dosadašnji učesnici berlinskog procesa: Austrija, Italija, Britanija, SAD.

Dačić je ocijenio da poziv predsjedavajućem Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisu Zvizdiću, koji, kako je naglasio, učestvuje kao predstavnik Bošnjaka, predstavlja način da se izbjegne poziv Miloradu Dodiku, iako je legalan predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je za Televiziju "Pink" rekao da je uvjeren da će na Srbiju sigurno biti pritisaka i poručio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije neko ko će podleći pritiscima, pogotovu ako je nešto protiv srpskih interesa.

- Nema šanse da će bilo ko iz ove vlasti pristati na pritiske protiv naših interesa - zaključio je Dačić.

Njemački kancelar Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron organizovaće danas u Berlinu sastanak na koji su pozvani predstavnici zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske, Slovenije, te Evropske komisije.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Amater

29.04.2019 16:26

Pa ovaj Slobin unucic je stvarno....Ma svaki sastanak u Evropi treba proglasiti istorijskim.Pa nek se naganjavaju s istorijom.A ovde nidje istorije ni za ljeka.

ODGOVORITE
Name

Cirkus.

29.04.2019 17:11

Ovo mi vise lici na cirkus . Svi pozvani po partijskoj duznosti. Sve se unaprijed zna . Nista od ovoga

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin za Dačića

29.04.2019 21:49

De se više manite Bosne i njenih građana.Ako vam je Dodik dobar odmah ga vodite i da ga više nikad ne vidimo ovdje...Očigledno da je kod glavnih evropskih lidera ugasio i da je potpuno nebitan lik.Pa zar ste stvarno mislili da ćete sa svojim srbovanjem da nekoga od njih uplašite...E stvarno ste papci...

ODGOVORITE