Трамп оборио цијену нафте

ОПЕК нека повец́а производњу, гласила је "меко упакована наредба" предсједника САД Доналда Трампа упуц́ена свјетским произвођачима нафте.

Свијет 29.04.2019 | 15:57
Трамп оборио цијену нафте
Претходних недјеља, цијена "црног злата" вртоглаво је скакала, а на раст је утицала и нафтна криза око извоза из Ирана.

Како наводи "Реутерс", цијена нафте пала је данас. Ово је други пад од петка, када је Трамп гласно затражио повец́ање производње.

Брент сирове нафте је 71,59 долара по барелу, што је за 56 центи, или 0,78 одсто мање.

"Реутерс" наводи да је цијена сирове нафте у САД, на Западном Тексасу износи 62,93 долара за барел.

Очекује се да би Саудијска Арабија могла да повец́а производњу за 500 милиона барела дневно.

Русија је саопштила да ц́е бити у стању да задовољи потребе Кине у погледу потражње за нафтом. Пекинг покушава да пронађе алтернативу, јер је до сада увозио нафту из Ирана.

(Спутњик) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кум

29.04.2019 15:41

За ову насу РС мозе да падне цијена нафте и за 50% овдје це остати цијена или це да поскупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еееее куме куме

29.04.2019 16:12

Исто је и у Федерацији... Повецају одма цим мало барел скоци ал да смање кад опадне цијена по барелу несто се не трзају.

Name

Ре

29.04.2019 22:26

Хоће ли бити враћене цијене у РС? Док ми распрвљамо у црној хро.ици све поскупљује. Цијена хљеба је скочила за 20 пфени.га или 20%.. Докле , докле вампири ће те сисати крв из народа?

Name

Јаре

29.04.2019 17:37

Дефинитивно ,Трамп мозе да направи ткз. вербалну интервенцију на берзи.Када је тек сјео у фотељу у Бијелој куци дао је неколико пута изјаве да је долар прејак.И сваки пута је долар пао јер су они који су имали доларе на берзи нахрлили да их продају у страху да це се Трамп посветити да ослаби долар и да це тако пасти цијена долара који они дрзе и да це отици у губитак.Ову вербалну интервенцију могу да изврсе и Гувернер америцке ЦБ,познатија под именом Тхе ФЕД као и гувернер европске ЦБ Марио Драгхи са својим изјавама.Гувернери других ЦБ мање.Неки код нас тврде да су Руси усли у рат у Сирији када је нафта пала испод 50 УСД за барел.Да би интервенција створила неизвјесност,те се тако дигла цијена нафте.Али Амери никада не би дозволили Русима да изведу интервенцију на берзи.У овоме слуцају цијена нафте није отисла горе,а и да јесте,Амери би то брзо амортизовали и стабилизовали.И Сорос има моц да својим изјавама покрене берзу,јер је тамо врхунски ауторитет.На поцетку ове кризе из 2008 год,када је и енгл. фунта пала,Сорос изјави висе нисам кратак на фунти.И сљедецих дана имали смо ткз. рели или раст фунте.Понављам, Амери с обзиром колико им сметају Руси никада не би дозволили Русима да направе интервенцију на берзи око валута,нафте или било цега другог.

ОДГОВОРИТЕ