И Венгер осјећа: Као да је судбина против Ливерпула!

Легендарни француски менаџер очекује да ће Манчестер сити већ у наредном колу освојити титулу, пошто верује да ће Рафаел Бенитез зауставити Ливерпул у трци за шампионски пехар.

Фудбал 30.04.2019 | 09:00
И Венгер осјећа: Као да је судбина против Ливерпула!
У овом тренутку не делује немогуће да Ливерпул са 97 бодова не буде шампион Енглеске, чак иако је одиграо једну од најбољих сезона у својој историји...

Манчестер сити је на два кола до завршетка такмичења далеко два бода, што значи да је свака ситница правила разлику између две најбоље екипе на Острву, тако да чак и милиметри, као што је то било у случају "грађана" против Ливерпула и Барнлија, буду одлучујући.

Екипа шпанског менаџера Пепа Гвардиоле је против Ливерпула (3. јануар) имала среће када нису примили гол пошто је лопти фалило 12 милиметара да пређе линију, док је за "читавих" 29,5 милиметара овог поподнева била иза црте на голу Тома Хитона, што је значило два бода више за Сити, за нови бег на табели Премијер лиге пред две одлучујуће битке.

Тај меч на "Турф Муру" пратио је и Арсен Венгер и приметио занимљиву ствар.

Легендарни француски менаџер, који је изблиза, као тренер Арсенала од 1996. до 2018. године, пратио мучење Ливерпула и покушаје да освоје шампионску титулу, казао је да је судбина некако увек против "редса" и да су због тога без титуле од 1989. године...

До тада су доминирали енглеским фудбалом, долазак Алекса Фергусона је променио све и Манчестер јунајтед их је претекао по броју титула, док је у тој ери и Венгер освојио три пехара.

"Бориће се сигурно до краја, али као да је судбина против Ливерпула...", рекао је Арсен Венгер гостојући на једној телевизији овог викенда.

"Толико дуго су доминирали енглеским фудбалом, а сада од 1989/90 не могу да освоје титулу. И сваки пут су неке ситнице против њих", додао је славни тренер и при том је вероватно мислио и на "клизање" Стивена Џерарда као најскорији пример испуштене титуле.

Ливерпулу преостају мечеви са Њукаслом (Г) и Вулверхемптоном (Д), док Сити има још Лестер (Д) и Брајтон (Г), тако да је све у њиховим рукама.

Иако многи очекују да "пршти" у последњем колу, Венгер очекује разрешење већ током наредног кола када ће Рафаел Бенитез имати прилику да заустави своју некадашњу екипу на "Сент Џејмсис парку".

"Имају и даље наду, али сада иду Њукаслу у госте... То није лако место за Ливерпул. Већ су обезбедили опстанак и бојим се да би ту могли да изгубе титулу", прогнозирао је он.

Шта ви мислите, ко ће до титуле?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар