I Venger osjeća: Kao da je sudbina protiv Liverpula!

Legendarni francuski menadžer očekuje da će Mančester siti već u narednom kolu osvojiti titulu, pošto veruje da će Rafael Benitez zaustaviti Liverpul u trci za šampionski pehar.

Fudbal 30.04.2019 | 09:00
I Venger osjeća: Kao da je sudbina protiv Liverpula!
U ovom trenutku ne deluje nemoguće da Liverpul sa 97 bodova ne bude šampion Engleske, čak iako je odigrao jednu od najboljih sezona u svojoj istoriji...

Mančester siti je na dva kola do završetka takmičenja daleko dva boda, što znači da je svaka sitnica pravila razliku između dve najbolje ekipe na Ostrvu, tako da čak i milimetri, kao što je to bilo u slučaju "građana" protiv Liverpula i Barnlija, budu odlučujući.

Ekipa španskog menadžera Pepa Gvardiole je protiv Liverpula (3. januar) imala sreće kada nisu primili gol pošto je lopti falilo 12 milimetara da pređe liniju, dok je za "čitavih" 29,5 milimetara ovog popodneva bila iza crte na golu Toma Hitona, što je značilo dva boda više za Siti, za novi beg na tabeli Premijer lige pred dve odlučujuće bitke.

Taj meč na "Turf Muru" pratio je i Arsen Venger i primetio zanimljivu stvar.

Legendarni francuski menadžer, koji je izbliza, kao trener Arsenala od 1996. do 2018. godine, pratio mučenje Liverpula i pokušaje da osvoje šampionsku titulu, kazao je da je sudbina nekako uvek protiv "redsa" i da su zbog toga bez titule od 1989. godine...

Do tada su dominirali engleskim fudbalom, dolazak Aleksa Fergusona je promenio sve i Mančester junajted ih je pretekao po broju titula, dok je u toj eri i Venger osvojio tri pehara.

"Boriće se sigurno do kraja, ali kao da je sudbina protiv Liverpula...", rekao je Arsen Venger gostojući na jednoj televiziji ovog vikenda.

"Toliko dugo su dominirali engleskim fudbalom, a sada od 1989/90 ne mogu da osvoje titulu. I svaki put su neke sitnice protiv njih", dodao je slavni trener i pri tom je verovatno mislio i na "klizanje" Stivena Džerarda kao najskoriji primer ispuštene titule.

Liverpulu preostaju mečevi sa Njukaslom (G) i Vulverhemptonom (D), dok Siti ima još Lester (D) i Brajton (G), tako da je sve u njihovim rukama.

Iako mnogi očekuju da "pršti" u poslednjem kolu, Venger očekuje razrešenje već tokom narednog kola kada će Rafael Benitez imati priliku da zaustavi svoju nekadašnju ekipu na "Sent Džejmsis parku".

"Imaju i dalje nadu, ali sada idu Njukaslu u goste... To nije lako mesto za Liverpul. Već su obezbedili opstanak i bojim se da bi tu mogli da izgube titulu", prognozirao je on.

Šta vi mislite, ko će do titule?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar