БЛ: Бауман гријешио, Хофенхајм се распао!

Волфсбург је у Синсхајму стигао до велике побједе против Хофенхајма којег је "коштао" чувар мреже.  Хофенхајмов гол – естетски доживљај! Само, шта вреди кад је Волфзбург васкрснуо у завршници и славио 4:1.

Фудбал 29.04.2019 | 14:45
БЛ: Бауман гријешио, Хофенхајм се распао!
Нуде поклоне Ајнтрахт и Борусија из Менхенгладбаха, а Хофенхајм одбија. Тим из Зинсхајма пропустио је сјајну прилику да се укључи у борбу за пласман у европска такмичења, иако је против до ове рунде на гостовањима очајног Волфзбурга имао све: предност у раној фази меча и пенал да поведе 2:0, а на крају је понижен.

Тим Јулијана Нагелсмана поклекао је пред 22.000 навијача изгубивши утакмицу коју је по свим параметрима морао да добије. На крају је дозволио Вуковима да га „окрену“ и да му се насмеју у брк (1:4) и тиме пропустио прилику да се, после четири везане победе, пробије на пето место на табели Бундеслиге.

Волфзург је васкрснуо после серије од три утакмице без датог гола на гостовањима, а јунак славља екипеБруна Лабадије – коме је почетком седмице пронађен наследник за наредну сезону – био је ВутВегхорст. Холандски нападач, који је некад тресао мреже у дресу АЗ Алкмара, потврдио је да је најбољи стрелац Зелених, пошто је дао два и наместио један гол и потпуно разнео Хофову одбрану, у последњих 20-ак минута.

Укупно 14 голова 26-годишњег шпица ове сезоне на теренима Бундеслиге. Велику помоћ имао је у лику Максимилијана Аронлда, који се у завршници потврдио и као пакер и као стрелац.

Оно што највише боли Хофенхајмове навијаче јесте што су плаво-бели, деловало је, имали потпуну контролу над утакмицом. Бар у уводном делу. Уводни гол Адама Салаја је права уметност, јер је лопта кренула из њиховог казненог простора, од голмана Баумана, да би све текло као по лоју све до егзекуције мађарског нападача, да би већ у 15. минуту домаћин добио прилику да дуплира предност.

Срушен је репрезентативни леви бек Нико Шулц, одговорност преузео Андреј Крамарић, међутим, Хофенхајм је вероватно најмалерознији тим Европе, пошто је хрватски нападач погодио само стативу.

Ко зна који пут у сезони лопта неће у мрежу, него завршава на оквиру гола, па Хоф није оно што је био.

Хофенхајмов низ од четири везане побједе је прекинуо Волфсбург.

"Хоф" је данас био бољи ривал све до посљедњих 20 минута у којима су се након велике грешке Оливера Баумана у потпуности распали и примили три гола, четири укупно.

Голман домаћих је све до 69. минута имао једну од бољих утакмица у каријери али је на тренутак изгубио концентрацију, коју до краја сусрета није повратио.

Данас, на "Рајн Некар Арени" на мечу 31. кола Бундеслиге: Хофенхајм - Волфсбург 1:4 (1:1)!

У првом дијелу играло се отворено са обје стране, а одличним одбранама су се истакла оба голмана, али и "нападачи".

Домаћини су у вођство дошли у 9. минуту када се Адам Салаи лијепо снашао на првој стативи и "петом" окончао сјајан контранапад, да би након шест минута игре своју прилику имао и Андреј Крамарић. Ипак, Хрват је са бијеле тачке погодио стативу.

Колико је меч био нападачки настројен говори и податак да су оба тима у првом полувремену упутила по 11 удараца на гол.

Своје прилике је имао и Волфсбург, али је Оливер Бауман био несавладив све до 41. када је лопта промашла свој пут до Вилијама на ивици шеснаестерца. Лијеви бек гостију је намјестио лопту на десну ногу и послао "кифлу" у даљи угао и поравнао резултат.

Након повратка са одмора фудбалери Хофенхајма су препустили иницијативу гостима, али средином другог дијела поново је услиједила игра без "средине" терена. Нападало се у валовима и након прилика Касима Нухуа послије корнера и Салаија након центаршута Крамарића гол у мрежи гостију је висио у зраку.

Али, до гола је ипак стигао Волфсбург.

Бауман је цијелу утакмицу бранио на високом нивоу и код гола Вилијама није могао много да уради, док је код поготка Вута Вегхорста сва кривица на голману Хофенхајма.

Марсел Тисеранд је са десне стрне упутио центаршут на другу стативу, лопта је прелетјела Касима и стигла до Вегхорста који је главом упутио ударац у ближи угао у којем је Бауман био добро постављен али му је лопта прошла кроз руке и завршила у мрежи.

Домаћини су након примљеног поготка бацили све карте у напад и остављали све више простора иза својих леђа, а контранапад који је ријешио све дилеме фудбалери Волфсбурга су одиграли у 85. када је Максимилијан Арнолд матирао Баумана, поново у ближи угао.

Лош дан за Хофенхајм и Баумана је употпунио Вегхорст још једним поготком два минута касније након асистенције Арнолда. Холанђанину је то био 14. гол ове сезоне.

Волфсбург се са ова три бода попео на осму позицију, док је Хофенхајм остао једну степеницу више. С тим што оба тима на "нишану" имају Ајнтрахт који је на четвртој позицији и има четири, односно пет бодова више...

БУНДЕСЛИГА, 31. КОЛО:

Хофенхајм - Волфсбург 1:4 (1:1)
/Салаи 9 - Вилијам 41, Вегхорст 69, 88, Арнолд 85/

Нирнберг - Бајерн 1:1 (0:0)
/Переира 48 - Гнабри 76/

одиграно у суботу

Борусија Д. - Шалке 2:4 (1:2)
/Геце 14, Витсел 84 - Калиђури 18 пенал, 62, Сане 28, Емболо 88/

Ајнтрахт - Херта 0:0

Фортуна - Вердер 4:1 (2:1)
/Раман 2, Караман 22, Хенингс 56, Сутнер 73 - Крузе 27 пенал/

Хановер - Мајнц 1:0 (0:0)
/Вејдант 66/

РБ Лајпциг - Фрајбург 2:1 (1:0)
/Вернер 19, Форсберг 78 пенал - Грифо 66/

Штутгарт - Менхенгладбах 1:0 (0:0)
/Донис 56/

Одиграно у петак

Аугзбург - Леверкузен 1:4 (1:1)
/Дансо 12 - Фоланд 15, Хаверец 48, Тах 60, Брандт 88/

ТАБЕЛА: Бајерн 71, Борусија 69, Лајпциг 64, Ајнтрахт 54, Борусија Менхенгладбах 51, Бајер 51, Хофенхајм 50, Волфсбург 49, Вердер 46, Фортуна 40, Херта 37, Мајнц 36, Фрајбург 32, Аугзбург 31, Шалке 30, Штутгарт 24, Нирнберг 19, Хановер 18.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар