Краставац за љепоту и енергију

Ако вам је отопљење тешко пало и осећате се изморено или малаксало једите што више краставаца.

Мода и љепота 29.04.2019 | 11:10
Краставац за љепоту и енергију
За ово поврће кажу да је боље од енергетског пића, јер садржи довољне количине витамина Б и угљених хидрата.

Осим што може да вас подигне енергетски, краставцу се приписује читав низ позитивних ефеката. Ови зелени плодови чине кожу лепом и свежом јер обилују магнезијумом, калијумом и силицијумом. Краставци помажу у пробави и скидању килограма, па су неизоставни у салатама и сендвичима. Колутови овог поврћа врло успешно умирују отечене подочњаке, а када се једу хидрирају тело. Чак се, препоручује да се колутом краставца зачини чаша воде.

Краставцима се приписује и лековита моћ. Наиме, захваљујући састојцима пинорезинол, секоизоларицирезинол и ларицирезинол, смањују ризик од развоја рака јајника, дојки, простате и материце. Благотворни су и зато што снижавају лош холестерол, контролишу притисак и обогаћују исхрану дијабетичара.

Мање је познато да краставац боље освежава усну дупљу од жвакаће гуме и убрзава зарастање постојећих раница у устима, као што и спречава крварење десни.

На листи позитивних дејстава краставца на здравље налазе се и олакшавање тегоба услед костобоље, одличан је за оне који се опорављају после "чашице више" и чува здравље бубрега, јер смањује ниво мокраћне киселине.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар