На служби и први човјек Вуковара

Православни вјерници традиционално су јутрос у црквама у Вуковарско-сремској жупанији присуствовали светим ускршњим литургијама, а у свим храмовима читана је ускршња посланица српског патријарха Иринеја, преноси Хина.

Регион 28.04.2019 | 16:30
На служби и први човјек Вуковара
Наводи се да је у винковачком православном храму Силаска Светог духа литургију предводио протојереј ставрофор Предраг Азап, парох винковачки, који је честитао вјерницима највећи хришћанскипразник традиционалним поздравом “Христос воскресе, ваистину воскресе”. Православним вјерницима у Вуковарско-сремској жупанији ускршњу честитку упутио је и жупан Божо Галић.

“Нека вам свијетлост Христовог ускрснућа ојача наду и вјеру у човјека, ширећи дух мира, љубави и толеранције”, наводи се у честитки жупана Галића.

“Вечерњи лист” преноси да је међу грађанима који су дошли на молитву у православну цркву Светога Николаја у Вуковару, поводом православног Ускрса, данас био и градоначелник Вуковара Иван Пенава.



Наводи се да је с њим у цркви био и предсједник вуковарског одбора Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Дамир Барна, замјеница градоначелника Ивана Мујкић, као и члан Градског вијећа Вуковара из редова ХДЗ-а и хрватски ветаран српске националности Саво Манојловић.

“Желим прије свега својим суграђанима православне вјере да честитам Ускрс. Драго ми је да сам због тога у православној цркви. Ово је по мени један људски гест као градоначелника ,као и искорак у смјеру који је преко потребан”, рекао је Пенава.

Он је додао да је, колико он зна, ово по први пут да је један градоначелник Вуковара послије рата 90-их година прошлог вијека био у православној цркви.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган Модрица

28.04.2019 15:39

Браво за градонацелника!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

28.04.2019 20:05

Браво. Србија је близу, близу су и преко Савски Срби а они који су мало даље, е они надрљају, на залост.

Name

Српкиња

28.04.2019 20:25

воистину воскресе! Браво градонацленице! Хвала за гест и даце Бог да такви гести буду цесци!

ОДГОВОРИТЕ