Na službi i prvi čovjek Vukovara

Pravoslavni vjernici tradicionalno su jutros u crkvama u Vukovarsko-sremskoj županiji prisustvovali svetim uskršnjim liturgijama, a u svim hramovima čitana je uskršnja poslanica srpskog patrijarha Irineja, prenosi Hina.

Region 28.04.2019 | 16:30
Na službi i prvi čovjek Vukovara
Navodi se da je u vinkovačkom pravoslavnom hramu Silaska Svetog duha liturgiju predvodio protojerej stavrofor Predrag Azap, paroh vinkovački, koji je čestitao vjernicima najveći hrišćanskipraznik tradicionalnim pozdravom “Hristos voskrese, vaistinu voskrese”. Pravoslavnim vjernicima u Vukovarsko-sremskoj županiji uskršnju čestitku uputio je i župan Božo Galić.

“Neka vam svijetlost Hristovog uskrsnuća ojača nadu i vjeru u čovjeka, šireći duh mira, ljubavi i tolerancije”, navodi se u čestitki župana Galića.

“Večernji list” prenosi da je među građanima koji su došli na molitvu u pravoslavnu crkvu Svetoga Nikolaja u Vukovaru, povodom pravoslavnog Uskrsa, danas bio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.



Navodi se da je s njim u crkvi bio i predsjednik vukovarskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Damir Barna, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, kao i član Gradskog vijeća Vukovara iz redova HDZ-a i hrvatski vetaran srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

“Želim prije svega svojim sugrađanima pravoslavne vjere da čestitam Uskrs. Drago mi je da sam zbog toga u pravoslavnoj crkvi. Ovo je po meni jedan ljudski gest kao gradonačelnika ,kao i iskorak u smjeru koji je preko potreban”, rekao je Penava.

On je dodao da je, koliko on zna, ovo po prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara poslije rata 90-ih godina prošlog vijeka bio u pravoslavnoj crkvi.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan Modrica

28.04.2019 15:39

Bravo za gradonacelnika!!

ODGOVORITE
Name

Naravno

28.04.2019 20:05

Bravo. Srbija je blizu, blizu su i preko Savski Srbi a oni koji su malo dalje, e oni nadrljaju, na zalost.

Name

Srpkinja

28.04.2019 20:25

voistinu voskrese! Bravo gradonaclenice! Hvala za gest i dace Bog da takvi gesti budu cesci!

ODGOVORITE