ИТА: Наполи овјерио ЛШ, Мертенс стигао Марадону!

Белгијанац се пробија ка самом врху листе најбољих стрелаца у историји клуба са Сан Паола. . .  Фрозиноне - екипа за једну сезону у Серији А! Ни друго учешће Фрозинонеа у Серији А неће трајати дуже од једне сезоне.

Фудбал 28.04.2019 | 15:45
ИТА: Наполи овјерио ЛШ, Мертенс стигао Марадону!
Наполи је пребродио мини-кризу. Порази од Емполија и Аталанте, односно реми код куће са Ђеновом остају иза Наполитанаца после тријумфа на гостовању Фрозинонеу - 2:0. Овај меч није имао превелики такмичарски значај за госте. С нова три бода чета Карла Анчелотија само се учврстила на другој позицији, обезбедивши учешће у Лиги шампиона наредне сезоне, док је Фрозиноне показао још једном да нема квалитет да се активно укључи у борбу за опстанак. Теорија им остаје и након овог неуспеха, међутим вероватно више нико ни самом у клубу не верује да се може до 17. позиције и спаса. 

Наполитанцима је била потребна ова победа како би преболели последње поразе, пре свега ону немоћ у Лиги Европе против Арсенала. У односу на утакмицу са Аталантом Анчелоти није превише мењао. Амин Јунес добио је шансу да стартује и искористио ју је максимално, постигавши гол за 2:0, осигуравши три бода Наполију, али јунак меча ипак је Дрис Мертенс. 

Белгијанац је у 20. минуту постигао прелеп погодак из слободног ударца, а оно што је важније јесте да је тај погодак њему омогућио да се на вечној листи најбољих стрелаца Наполија изједначи са Дијегом Армандом Марадоном. Мертенсу је то 81. гол у Серији А за клуб са Сан Паола и укупно 106. Искусни нападач до краја сезоне имаће шансу да претекне Марадону, а онда и да нападне рекордера Марека Хамшика у наредној. Словак је најбољи стрелац у историји Наполија (рачунајући сва такмичења) са 121 поготком. 

У наредном колу Наполи дочекује Каљари, онда иде СПАЛ-у, па му долази Интер. Сезону затвара утакмица против Болоње на Ренаато Далари.

Послије двије везане побједе почетком априла навијачи Фрозинонеа понадали су се да можда могу и до опстанка у Серији А, али три пораза која су услиједила вратила су их у сурову реалност.

Послије Интера и Каљарија, и екипа Наполија је у недјељу савладала Фрозиноне резултатом 2:0 и оставио их на претпосљедњем мјесту на табели.

Наполи је у недјељу постао десета екипа која је обезбиједила учешће у групној фази Лиге шампиона.

Фрозиноне четири кола прије краја нема готово никакве шансе за опстанак, јер има десет бодова мање од Удинезеа, који држи 17. мјесто, а њихова судбина могла би бити запечаћена већ у понедјељак уколико Удинезе изненади Аталанту.

Тек пет побједа ове сезоне, од којих само једна код куће, премало је за опстанак у Серији А, али навијачи Фрозинонеа упркос свему у недјељу су од почетка до краја утакмице пружали огромну подршку против Наполија.

То ипак није било довољно против Наполитанаца, који нису били под притиском, али су једноставно потврдили огромну разлику у квалитету.

Детаљ из 19. минута је то само потврдио. Дрис Мертенс извео је слободњак и матирао Спортијела за вођство Наполија 1:0. Био је то његов 13. гол ове сезоне.

Готово идентичну ситуацију имао је у 37. минуту, међутим, овај пут није био довољно прецизан.

Али јесте Амин Јунес, послије само четири минуте игре у другом полувремену. Била је то течна акција Наполитанаца, коју је Јунес завршио лијепим дриблингом и ударцем за 2:0.

Иако је И Фрозиноне у наставку неколико пута запријетио, домаћи су имали и среће, јер се Наполи прописно испромашивао.

У само неколико секунди у 64. минуту Каљехон је погодио стативу, а Руиз потом пречку, али мрежа се није затресла.

Шпанац је још једном, у финишу утакмице, уздрмао стативу, а у међувремену Спортиело је уписао неколико добрих интервенција и тако спасио свој тим убједљивијег пораза.

Наполи се учврстио на другој позицији са 70 бодова, односно осам више од Интера.

СЕРИЈА А - 34. КОЛО:

Фрозиноне - Наполи 0:2 (1:0)
(Мертенс 19, Јунес 49)

Кјево - Парма (15.00)
СПАЛ - Ђенова
Сампдорија - Лацио (18.00)
Торино - Милан (20.30)

У понедјељак:

Аталанта - Удинезе (19.00)
Фиорентина - Сасуоло (21.00)

Одиграно у суботу

Болоња - Емполи 3:1 (0:1)
/Соријано 52, Орсолини 83, Сансоне 90+5 - Пајач 17/

Рома - Каљари 3:0 (2:0)
/Фацио 5, Пасторе 8, Коларов 86/

Интер - Јувентус 1:1 (1:0)
/Наинголан 7 - Роналдо 62/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 88, Наполи (+1) 70, Интер (+1) 62, Рома (+1) 58, Милан 56, Аталанта 56, Торино 53, Лацио 52, Сампдорија 48, Каљари (+1) 40, Фиорентина 40, Сасуоло 38, СПАЛ 38, Болоња (+1) 37, Парма 36, Ђенова 34, Удинезе 33, Емполи (+1) 29, Фрозиноне (+1) 23, Кјево 14*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар