ITA: Napoli ovjerio LŠ, Mertens stigao Maradonu!

Belgijanac se probija ka samom vrhu liste najboljih strelaca u istoriji kluba sa San Paola. . .  Frozinone - ekipa za jednu sezonu u Seriji A! Ni drugo učešće Frozinonea u Seriji A neće trajati duže od jedne sezone.

Fudbal 28.04.2019 | 15:45
ITA: Napoli ovjerio LŠ, Mertens stigao Maradonu!
Napoli je prebrodio mini-krizu. Porazi od Empolija i Atalante, odnosno remi kod kuće sa Đenovom ostaju iza Napolitanaca posle trijumfa na gostovanju Frozinoneu - 2:0. Ovaj meč nije imao preveliki takmičarski značaj za goste. S nova tri boda četa Karla Ančelotija samo se učvrstila na drugoj poziciji, obezbedivši učešće u Ligi šampiona naredne sezone, dok je Frozinone pokazao još jednom da nema kvalitet da se aktivno uključi u borbu za opstanak. Teorija im ostaje i nakon ovog neuspeha, međutim verovatno više niko ni samom u klubu ne veruje da se može do 17. pozicije i spasa. 

Napolitancima je bila potrebna ova pobeda kako bi preboleli poslednje poraze, pre svega onu nemoć u Ligi Evrope protiv Arsenala. U odnosu na utakmicu sa Atalantom Ančeloti nije previše menjao. Amin Junes dobio je šansu da startuje i iskoristio ju je maksimalno, postigavši gol za 2:0, osiguravši tri boda Napoliju, ali junak meča ipak je Dris Mertens. 

Belgijanac je u 20. minutu postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca, a ono što je važnije jeste da je taj pogodak njemu omogućio da se na večnoj listi najboljih strelaca Napolija izjednači sa Dijegom Armandom Maradonom. Mertensu je to 81. gol u Seriji A za klub sa San Paola i ukupno 106. Iskusni napadač do kraja sezone imaće šansu da pretekne Maradonu, a onda i da napadne rekordera Mareka Hamšika u narednoj. Slovak je najbolji strelac u istoriji Napolija (računajući sva takmičenja) sa 121 pogotkom. 

U narednom kolu Napoli dočekuje Kaljari, onda ide SPAL-u, pa mu dolazi Inter. Sezonu zatvara utakmica protiv Bolonje na Renaato Dalari.

Poslije dvije vezane pobjede početkom aprila navijači Frozinonea ponadali su se da možda mogu i do opstanka u Seriji A, ali tri poraza koja su uslijedila vratila su ih u surovu realnost.

Poslije Intera i Kaljarija, i ekipa Napolija je u nedjelju savladala Frozinone rezultatom 2:0 i ostavio ih na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Napoli je u nedjelju postao deseta ekipa koja je obezbijedila učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.

Frozinone četiri kola prije kraja nema gotovo nikakve šanse za opstanak, jer ima deset bodova manje od Udinezea, koji drži 17. mjesto, a njihova sudbina mogla bi biti zapečaćena već u ponedjeljak ukoliko Udineze iznenadi Atalantu.

Tek pet pobjeda ove sezone, od kojih samo jedna kod kuće, premalo je za opstanak u Seriji A, ali navijači Frozinonea uprkos svemu u nedjelju su od početka do kraja utakmice pružali ogromnu podršku protiv Napolija.

To ipak nije bilo dovoljno protiv Napolitanaca, koji nisu bili pod pritiskom, ali su jednostavno potvrdili ogromnu razliku u kvalitetu.

Detalj iz 19. minuta je to samo potvrdio. Dris Mertens izveo je slobodnjak i matirao Sportijela za vođstvo Napolija 1:0. Bio je to njegov 13. gol ove sezone.

Gotovo identičnu situaciju imao je u 37. minutu, međutim, ovaj put nije bio dovoljno precizan.

Ali jeste Amin Junes, poslije samo četiri minute igre u drugom poluvremenu. Bila je to tečna akcija Napolitanaca, koju je Junes završio lijepim driblingom i udarcem za 2:0.

Iako je I Frozinone u nastavku nekoliko puta zaprijetio, domaći su imali i sreće, jer se Napoli propisno ispromašivao.

U samo nekoliko sekundi u 64. minutu Kaljehon je pogodio stativu, a Ruiz potom prečku, ali mreža se nije zatresla.

Španac je još jednom, u finišu utakmice, uzdrmao stativu, a u međuvremenu Sportielo je upisao nekoliko dobrih intervencija i tako spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Napoli se učvrstio na drugoj poziciji sa 70 bodova, odnosno osam više od Intera.

SERIJA A - 34. KOLO:

Frozinone - Napoli 0:2 (1:0)
(Mertens 19, Junes 49)

Kjevo - Parma (15.00)
SPAL - Đenova
Sampdorija - Lacio (18.00)
Torino - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Udineze (19.00)
Fiorentina - Sasuolo (21.00)

Odigrano u subotu

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, Sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 3:0 (2:0)
/Facio 5, Pastore 8, Kolarov 86/

Inter - Juventus 1:1 (1:0)
/Naingolan 7 - Ronaldo 62/

TABELA: Juventus (+1) 88, Napoli (+1) 70, Inter (+1) 62, Roma (+1) 58, Milan 56, Atalanta 56, Torino 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari (+1) 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Bolonja (+1) 37, Parma 36, Đenova 34, Udineze 33, Empoli (+1) 29, Frozinone (+1) 23, Kjevo 14*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar