ШПА: ВАР драма на "Местаљи" у 93. минуту!

Ништа, ништа, а онда гол дубоко у надокнади, прегледање снимка и шок за 45. 000 навијача.  Дмитровић све одбранио, Еибар отео Валенсији Лигу шампиона! Пресуда на Местаљи у судијској надокнади - 0:1.

Фудбал 28.04.2019 | 15:30
ШПА: ВАР драма на "Местаљи" у 93. минуту!
Не може се тако у Лигу шампиона! Валенсија је направила велики корак назад у борби за место које води у најјаче клупско такмичење на свету, пошто је у сјајној утакмици поражена од храброг Еибара (0.1). И да нисмо видели гол на Местаљи ништа не би променило констатацију да смо видели страшан меч. Директан фудбал, много шанси, сјајне интервенције голмана... Све смо то видели у дуелу Валенсије и Еибара. Гости се нису бранили бункером, напротив. Расположен је био Орељана, сјајно је по левој страни пробијао Кукуреља. Играли су гости као да се они боре за пласман у Лигу шампиона. Нису ни секунд желели да се бране против фаворизованог ривала. Стално су гурали лопту напред. и награђени су у трећем минуту судијхске надоканде када је Ћарлес и лако савладао Нета. Била је то награда за врхунску Еибарову партију у другом полувремену.

Свака част Кукурељии Орељани, али  можда најјачи адут гостију био је српски репрезентативни голман Марко Дмитровић. Поново је некадашњи члан Црвене звезде демонстрирао у каквој је форми.

Одбранио је неколико опасних ударца. На почетку другог полувремена је излудео Кевина Гамеиракада му је одбранио зицер.

Како је време пролазило тако су играчи Валенсије појачавали ритам. Играли са много ризика. Није им остао дужан ни Еибар, претећи стално из контре.... Кулминацију одличног меча видели смо у судијској надокнади. Прво је Санти Мина промашио оно што није смео, Са пет метара је шутирао траљаво и промашио мету. Био је то знак за Еибар да крене у још један јуриш. Неколико пута су се гости прекоминовали, Ћарлес није погрешио. 

Валенсија сада има три бода мање од Хетафеа и Севиље. 

Фудбалери Валенсије мораће, очигледно, пласман у Лигу шампиона да потраже на "Емирејтсу" након што су, после "бомбе" Анхела Корее по пљуску на "Метрополитану" у четвртак увече, примили и гол у трећем минуту надокнаде на својој "Местаљи" у матине термину 35. кола Примере.

"Слепи мишеви" везаним поразима у првенству направили су корак уназад у трци са Хетафеом и Севијом за четвртом позицијом на крају, а већ за четири дана у Лондону очекује их први дуел полуфинала Лиге Европе са Арсеналом.

После Атлетико Мадрида, Марселинов тим савладао је и тим нашег репрезентативца Марка Дмитровића, који је одлично бранио и помогао да неспретна реакције Хозеа Гаје у 93. минуту заправо буде асистенција Чарлсу за коначних: Валенсија - Еибар 0:1 (0:0).

Хавијер Естрада Фернандез желео је да се увери на успореном снимку да није постојао фаул над Гајом код "асистенције" Бразилцу за 14. погодак у Ла Лиги, што је на минут одложило велико славље екипе тренера Хозеа Мендилибара која је остварила тек другу победу на гостовањима ове сезоне.

Током већег дела меча деловало је да је Валенсија ближа победи, с обзиром на то да су домаћи у пар наврата имали солидне прилике, а најближи поготку је био Серхио Мина у 90. минуту када са три метара није успео лопту да пошаље у мрежу Дмитровићеву мрежу. Казна је уследила стотинак секунди касније.

Дмитровић је имао среће у финишу, али је у првом полувремену забележио две важне интервенције, посебно када еј "тукао" капитен ривала, Дани Пареха.

Валенсија је прошле сезоне била четврта, као трећепласирана у првој фази Лиге шампиона наставила учешће у евро-куповима у слабијем такмичењу и стигла до полуфиналног двомеча са "тобџијама", које се такође муче у трци за четвртом позицијом у Премијер лиги.

Шпански клуб у сезони 2003/04 освојио је Куп УЕФА, претходника данашње Лиге Европе.

Најбољи од четири полуфиналиста ове сезоне, а други пар чине Челси и Ајнтрахт Франкфурт, обезбедиће место међу 32 учесника Лиге шампиона наредне јесени.

Резутати 35. кола:

субота

Атлетик Билбао - Алавес 1:1 (1:1)
/Бењат 41 - Бастон 45/

Атлетико Мадрид - Ваљадолид 1:0 (0:0)
/Хоакин аг 66/

Леганес - Селта 0:0

Барселона - Леванте 1:0 (0:0)
/Меси 62/

недеља

Валенсија - Еибар 0:1 (0:0)
/Чарлс 90+3/

Ђирона - Севиља 14.00
Реал Сосиједад - Хетафе 16.15
Виљареал - Уеска 18.30
Рајо Ваљекано - Реал Мадрид 20.45

понедељак

Бетис - Еспањол 21.00

Табела: Барселона (+) 83, Атлетико (+1) 74, Реал 65, Хетафе 55, Севиља 55, Валенсија (+1) 52, Атлетик (+1) 49, Алавес (+1) 46, Бетис 43, Еспањол 43, Еибар (+1) 43, Леганес (+1) 42, Сосиједад 41, Виљареал 39, Леванте (+1) 37, Селта (+1) 37, Ваљадолид (+1) 35, Ђирона 34, Уеска 29, Рајо Ваљекано 28.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар