ŠPA: VAR drama na "Mestalji" u 93. minutu!

Ništa, ništa, a onda gol duboko u nadoknadi, pregledanje snimka i šok za 45. 000 navijača.  Dmitrović sve odbranio, Eibar oteo Valensiji Ligu šampiona! Presuda na Mestalji u sudijskoj nadoknadi - 0:1.

Fudbal 28.04.2019 | 15:30
ŠPA: VAR drama na "Mestalji" u 93. minutu!
Ne može se tako u Ligu šampiona! Valensija je napravila veliki korak nazad u borbi za mesto koje vodi u najjače klupsko takmičenje na svetu, pošto je u sjajnoj utakmici poražena od hrabrog Eibara (0.1). I da nismo videli gol na Mestalji ništa ne bi promenilo konstataciju da smo videli strašan meč. Direktan fudbal, mnogo šansi, sjajne intervencije golmana... Sve smo to videli u duelu Valensije i Eibara. Gosti se nisu branili bunkerom, naprotiv. Raspoložen je bio Oreljana, sjajno je po levoj strani probijao Kukurelja. Igrali su gosti kao da se oni bore za plasman u Ligu šampiona. Nisu ni sekund želeli da se brane protiv favorizovanog rivala. Stalno su gurali loptu napred. i nagrađeni su u trećem minutu sudijhske nadokande kada je Ćarles i lako savladao Neta. Bila je to nagrada za vrhunsku Eibarovu partiju u drugom poluvremenu.

Svaka čast Kukureljii Oreljani, ali  možda najjači adut gostiju bio je srpski reprezentativni golman Marko Dmitrović. Ponovo je nekadašnji član Crvene zvezde demonstrirao u kakvoj je formi.

Odbranio je nekoliko opasnih udarca. Na početku drugog poluvremena je izludeo Kevina Gameirakada mu je odbranio zicer.

Kako je vreme prolazilo tako su igrači Valensije pojačavali ritam. Igrali sa mnogo rizika. Nije im ostao dužan ni Eibar, preteći stalno iz kontre.... Kulminaciju odličnog meča videli smo u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Santi Mina promašio ono što nije smeo, Sa pet metara je šutirao traljavo i promašio metu. Bio je to znak za Eibar da krene u još jedan juriš. Nekoliko puta su se gosti prekominovali, Ćarles nije pogrešio. 

Valensija sada ima tri boda manje od Hetafea i Sevilje. 

Fudbaleri Valensije moraće, očigledno, plasman u Ligu šampiona da potraže na "Emirejtsu" nakon što su, posle "bombe" Anhela Koree po pljusku na "Metropolitanu" u četvrtak uveče, primili i gol u trećem minutu nadoknade na svojoj "Mestalji" u matine terminu 35. kola Primere.

"Slepi miševi" vezanim porazima u prvenstvu napravili su korak unazad u trci sa Hetafeom i Sevijom za četvrtom pozicijom na kraju, a već za četiri dana u Londonu očekuje ih prvi duel polufinala Lige Evrope sa Arsenalom.

Posle Atletiko Madrida, Marselinov tim savladao je i tim našeg reprezentativca Marka Dmitrovića, koji je odlično branio i pomogao da nespretna reakcije Hozea Gaje u 93. minutu zapravo bude asistencija Čarlsu za konačnih: Valensija - Eibar 0:1 (0:0).

Havijer Estrada Fernandez želeo je da se uveri na usporenom snimku da nije postojao faul nad Gajom kod "asistencije" Brazilcu za 14. pogodak u La Ligi, što je na minut odložilo veliko slavlje ekipe trenera Hozea Mendilibara koja je ostvarila tek drugu pobedu na gostovanjima ove sezone.

Tokom većeg dela meča delovalo je da je Valensija bliža pobedi, s obzirom na to da su domaći u par navrata imali solidne prilike, a najbliži pogotku je bio Serhio Mina u 90. minutu kada sa tri metara nije uspeo loptu da pošalje u mrežu Dmitrovićevu mrežu. Kazna je usledila stotinak sekundi kasnije.

Dmitrović je imao sreće u finišu, ali je u prvom poluvremenu zabeležio dve važne intervencije, posebno kada ej "tukao" kapiten rivala, Dani Pareha.

Valensija je prošle sezone bila četvrta, kao trećeplasirana u prvoj fazi Lige šampiona nastavila učešće u evro-kupovima u slabijem takmičenju i stigla do polufinalnog dvomeča sa "tobdžijama", koje se takođe muče u trci za četvrtom pozicijom u Premijer ligi.

Španski klub u sezoni 2003/04 osvojio je Kup UEFA, prethodnika današnje Lige Evrope.

Najbolji od četiri polufinalista ove sezone, a drugi par čine Čelsi i Ajntraht Frankfurt, obezbediće mesto među 32 učesnika Lige šampiona naredne jeseni.

Rezutati 35. kola:

subota

Atletik Bilbao - Alaves 1:1 (1:1)
/Benjat 41 - Baston 45/

Atletiko Madrid - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Hoakin ag 66/

Leganes - Selta 0:0

Barselona - Levante 1:0 (0:0)
/Mesi 62/

nedelja

Valensija - Eibar 0:1 (0:0)
/Čarls 90+3/

Đirona - Sevilja 14.00
Real Sosijedad - Hetafe 16.15
Viljareal - Ueska 18.30
Rajo Valjekano - Real Madrid 20.45

ponedeljak

Betis - Espanjol 21.00

Tabela: Barselona (+) 83, Atletiko (+1) 74, Real 65, Hetafe 55, Sevilja 55, Valensija (+1) 52, Atletik (+1) 49, Alaves (+1) 46, Betis 43, Espanjol 43, Eibar (+1) 43, Leganes (+1) 42, Sosijedad 41, Viljareal 39, Levante (+1) 37, Selta (+1) 37, Valjadolid (+1) 35, Đirona 34, Ueska 29, Rajo Valjekano 28.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar