Медведев о побједи над Ђоковићем: Желим више!

Руски тенисер Данил Медведев открио је колико му је значила победа над Новаком Ђоковићем на Мастерсу у Монте Карлу.

Тенис 28.04.2019 | 13:30
Медведев о побједи над Ђоковићем: Желим више!
Медведев је елиминисао Ђоковића из четвртфинала Монте Карла после велике борбе, а затим је остао без финала после пораза од Душана Лајовића.

Медведев је тренутно тенисер са највише победа ове сезоне, одмах испред Роџера Федерера и Стефаноса Циципаса.

"Нисам то знао. Мислим да је то јер сам играо више турнира. То је океј, али најважније је да побеђујете мечеве у завршницама турнира, јер тако највише напредујете у ренкингу. После победе над Ђоковићем у Монте Карлу освојио сам 180 бодова, што је изузетно важно на овом нивоу. Срећан сам због тога, али желим више", рекао је Медведев за "Пунто де Бреак".

Рус је прошле сезоне освојио свој први турнир из Серије 500 у Токију, а ове године је наставио да напредује. Тренутно се налази у финалу турнира у Барселони.

"Кључ је био то да сам тенис кренуо да схватам на другачији начин. Раније ми је то био посао, али сам кренуо себи да говорим да морам мирније све да подносим. Све се десило пред почетак ове сезоне", додаје Медведев.

Он каже да се додатно посветио тенису и напретку у том спорту.

"Посветио сам цео живот тенису како би постао бољи играч. Тренирао сам боље, живео боље, жртвовао се и сада је све боље него што је било раније. Све је у напорном раду".

Тренутно 14. тенисер света каже да не размишља претерано о напретку на АТП ранг листи

"Покушавам да не размишљам превише о томе. Знам да ће притисак бити већи ако да дођем до Топ 10-а или до Завршног мастерса. То ме уопште не узрујава", закључио је Данил.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар