Medvedev o pobjedi nad Đokovićem: Želim više!

Ruski teniser Danil Medvedev otkrio je koliko mu je značila pobeda nad Novakom Đokovićem na Mastersu u Monte Karlu.

Tenis 28.04.2019 | 13:30
Medvedev o pobjedi nad Đokovićem: Želim više!
Medvedev je eliminisao Đokovića iz četvrtfinala Monte Karla posle velike borbe, a zatim je ostao bez finala posle poraza od Dušana Lajovića.

Medvedev je trenutno teniser sa najviše pobeda ove sezone, odmah ispred Rodžera Federera i Stefanosa Cicipasa.

"Nisam to znao. Mislim da je to jer sam igrao više turnira. To je okej, ali najvažnije je da pobeđujete mečeve u završnicama turnira, jer tako najviše napredujete u renkingu. Posle pobede nad Đokovićem u Monte Karlu osvojio sam 180 bodova, što je izuzetno važno na ovom nivou. Srećan sam zbog toga, ali želim više", rekao je Medvedev za "Punto de Break".

Rus je prošle sezone osvojio svoj prvi turnir iz Serije 500 u Tokiju, a ove godine je nastavio da napreduje. Trenutno se nalazi u finalu turnira u Barseloni.

"Ključ je bio to da sam tenis krenuo da shvatam na drugačiji način. Ranije mi je to bio posao, ali sam krenuo sebi da govorim da moram mirnije sve da podnosim. Sve se desilo pred početak ove sezone", dodaje Medvedev.

On kaže da se dodatno posvetio tenisu i napretku u tom sportu.

"Posvetio sam ceo život tenisu kako bi postao bolji igrač. Trenirao sam bolje, živeo bolje, žrtvovao se i sada je sve bolje nego što je bilo ranije. Sve je u napornom radu".

Trenutno 14. teniser sveta kaže da ne razmišlja preterano o napretku na ATP rang listi

"Pokušavam da ne razmišljam previše o tome. Znam da će pritisak biti veći ako da dođem do Top 10-a ili do Završnog mastersa. To me uopšte ne uzrujava", zaključio je Danil.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar