ФРА - финале Купа: Рен губио са 2:0, па окренуо ПСЖ!

Сезона за заборав ПСЖ – Рен преко пенала до Купа! Фудбалери Пари Сен Жермена поражени су после пенала (2:2) од Рена, у финалу Купа Француске.  Куку, Енкунку! Томас Тухел и промашена сезона Пари Сен Жермена, Рену трофеј после 48 година! Изненађење у финалу Купа после шест серија пенала!

Фудбал 28.04.2019 | 10:15
ФРА - финале Купа: Рен губио са 2:0, па окренуо ПСЖ!
После само двадесет минута игре на семафору је било 2:0 за Парижане и све је мирисало на трофеј за богати клуб.

Међутим, Кимпембе је аутоголом у 40. минуту вратио Рен у игру, док је Мексер у 66. изједначио на 2:2.

До истека деведесетог минута мреже су мировале и ушло се у продужетак. ПСЖ је био бољи ривал, ствара је више шанси, али нису успели да пронађу пут ка мрежи Коубека.

У 118. минуту директан црвени картон добио је Килијам Мбапе и то је била само најава неуспеха. Шутирали су се једанеастерци, где је Нкунку у шестој серији промашио пенал и тиме донео трофеј Рену.

Нкунку је иначе ушао у игру у 121. минуту и неће по добром памтити ово финале. Сезона за заборав настављена је за ПСЖ, који је после ране елиминације у Лиги шампиона, доживео и овде неочекивани пораз.

Какав ужас од сезоне, какав крах пројекта званог „Томас Тухел на клупи Пари Сен Жермена“. Јер, да се не лажемо, вероватно би са овако скупоценим тимом и недораслом конкуренцијом било који тренер одбранио титулу, али кад је потребно потврђивати се из дана у дану, освајати пехаре у низу, е ту Немац удара главом у зид. Остао је и без Купа Француске, пошто стадион „Сен Дени“ напушта као губитник после судара са Реном.

Свеци су остали без пехара после пенала, у коме их је коштао промашај Христофера Енкункуа у шестој серији пенала. После 2:2 за 90 минута, по једног зицера у продужецима, црвеног картона Килијана Мбапеа у завршници додатног времена, Тухел је увео у игру незагрејаног Енкукуа, а овај му се „одужио“ тако што је пребацио читав гол, просуо сав труд саиграча и уручио Рену први трофеј после 1971. године (6:5 пеналима).

Стрелци за победника из пенала били су Нијанг, Бен Арфа, Греније, Силики, Бенсебаини и Сар, док су за састав са Парка принчева погађали Кавани, Дани Алвес, Паредес, Бернат, Нејмар. Енкунку је промашио и тако се завршила трочасовна драма. Иако на њу ништа није указивало, јер су многи сматрали да ће ово бити шетња за ПСЖ. Посебно после лако стечене убедљиве предности у првој половини првог полувремена. Тек у првом мечу у коме је био стартер још од јануарске повреде Нејмар је показао колико је инспирисан и колико жели још један трофеј на територији Француске, макар био мање важан од титуле. Разлетео се Бразилац тереном, препознатљивим ритмом мучио одбрану ривала, већ после 13 минута демонстрирао генијалност тако што је из корнера набацио лопту пред казнени простор, тамо је покопио његов земљак Дани Алвес и правим пројектилом погодио за иницијано вођство.

У 21. миинуту још једна акција за фудбалске сладокусце. Опет у латиноамеричком стилу, с тим да је сад Анхел ди Марија – који игра сјајно целу сезону – пасом поцепао одбрану тима из Бретање, лансирао Нејмара, а овај пребацио Кубека и деловало је да је то то. Да екипа Томаса Тухела граби ка пехару и да је једина дилема с колико разлике ће се завршити финале.

Само, Рен је ове сезоне многима био љут. Како у Лиги 1, тако и у Лиги Европе, а податак да је у Купу Француске елиминисао сјајни Лил и нападачки потентан Лион илуструје колико је опасан. Кад се томе дода непредвидиви ум Хатема Бен Арфе и његова жеља да се освети Пари Сен Жермену јасно је због чега је тим Жулијана Стефана одбио да се преда.

У томе му је обилато помогао Преснел Кимпембе аутоголом пред крај првог дела (40. минут), међутим, и после тога Рен је играо нападачки, одважно и то му се исплатило. Прво је Мбаје Нијангпогодио стативу, а онда је у 66. минуту, са истог места где и Нејмар у првом делу, корнер извео Клемент Греније, на петерцу кроз ваздух полетео Мексер и савладао Алфонса Ареолу за 2:2.

Ушло се у продужетке у којима је Рен преко Бен Арфе имао шансу за тотални преокрет, могао је претходно Килијан Мбапе да омогући славље Парижанима, али је погодио стативу, да би пред крај додатног периода чак зарадио директан црвени картон због крвничког старта над Дамијеном де Силвом, као увод у ноћ страве и ужаса са ПСЖ, која ће се указати нешто касније.

Пари Сен Жермен тако од могућа четири трофеја сезону завршава само са једним. Титулом. Из Лиге шампиона елиминација већ у осмини финала, у Лига купу у четвртфиналу од Генгана, у Купу од Рена. Скромно за тим у који су спуцане стотине милиона евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар