ПОР: Да су раније довели Кајзера...

Спортингу се изненада указала шанса да се бори за Лигу шампиона!

Фудбал 28.04.2019 | 11:00
ПОР: Да су раније довели Кајзера...
Да су се само раније њега сетили. На почетку беше хаос, управа клуба сменила је Синишу Михајловића, а да није ни једну једину утакмицу водио, касније лутала, да би се Марсел Кајзер испоставио као сјајно решење, о чему сведочи и најновија победа Спортинга о вођством холандског стручњака.

У Лисабону је савладао Гимараиш (2:0), на бразилски погон, головима Рафиње и Фелипеа – за дивно чудо Бруно Фернандеш овога пута није погодио, али је наместио први гол – чиме је продужен низ непобедивости у португалској Примеири. Лавови су на последњих 11 утакмица, од могућа 33 бода, освојили чак 31, а једини тим који им се измигољио у пометом периоду је Маритимо у гостима још у фебурару. Отад зелено-бели имају девет везаних славља и одавно су обезбедили учешће у Лиги Европе.

Како су до краја остале само три рунде, а Порто је синоћ изгубио два бода против Рио Авеа, можда би Спортинг могао да отме владајућем прваку и место у Лиги шампиона. Разлика је шест корака, а Кајзеров тим има мечеве са Беланесесом и Тонделом пре него што 19. маја буде гостовао на стадиону „Драгао“ и да се нада да ће пре тога екипа Сержа Консеисаоа кикснути било против Авеса код куће или Насионала на страни.

Српски интернационалци Радосав Петровић и Небојша Гудељ нису били у комбинацији за овај меч.

ПОРТУГАЛ 1 - 31. КОЛО:

Петак

Рио Аве - Порто  2:2 (0:2)
/Сантос 86, Ронан 90 - Брахими 18, Марега 22/

Субота

Портимоненсе - Феиренсе 1:0 (1:0)
/Табата 37/

Санта Клара - Сетубал 0:0

Спортинг - Гимараеш 2:0 (1:0)
/Рафиња 39, Фелипе 51/

Авеш - Белененсеш 3:0 (0:0)
/Родриго Алвеш 60 пен, Клаудио Фалкао 78 пен, Оливеира 90/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар